Store feilrettinger fra Microsoft

Store feilrettinger fra Microsoft

Microsoft kommer med betydelige feilrettinger for Internet Explorer og Windows 8 i neste uke.

I alt har Microsoft varslet sju sikkerhetsoppdateringer neste uke. Disse skal tette igjen i alt 11 forskjellige sikkerhetshull.

Blant rettelsene finner vi den første som gjelder for Internet Explorer 10, den nyeste versjonen av Microsofts nettleser.

Det kommer også nye feilfikser for Windows 8, Windows RT og Windows Server 2012.

«Kritiske»

Fem av de sju oppdateringene blir benevnt som «kritiske», den alvorligste graden i Microsofts gradering av oppdateringer. De øvrige blir betegnet som «viktige».

Dette er andre måned på rad at Microsoft kommer med feilrettinger til Internet Explorer. I november ble tre kritiske feil i IE 9 reparert.

Oppdateringene som nå er kunngjort, vil også omfatte feilrettinger for Word 2003-, 2007- og 2010-versjonene.

I tillegg kommer det feilrettinger for Exchange 2007 og 2010, ifølge amerikanske PC World.

- Pass på julesalget

Kritiske røster maner til en viss forsiktighet med Exchange-rettelsene. Bedrifter som får problemer med e-postsystemet sitt midt i det mest hektiske førjulssalget, kan få problemer og i verste fall oppleve kaotiske tilstander, påpeker en sikkerhetsekspert overfor PC World. Løsningen kan være å vente litt med å oppdatere.

Totalt sett ser det ut til at Microsoft har sendt ut 17 prosent færre sikkerhetsoppdateringer i år sammenlignet med fjoråret, forutsatt at alle de kunngjorte rettingene sendes ut som varslet i neste uke.

Les om:

Sikkerhet