Store premier i hackerkonkurranse

Store premier i hackerkonkurranse

Lokker med en god månedslønn om du kan hacke mobiltelefoner.

Det er høye pengepremier i konkurransen Pwn2Own, der målet er å hacke spesifikke produkter på kortest mulig tid. Konkurransen går av stabelen 24. mars på Cansecwest-konferansen i Canada, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

15.000 dollar og en sårbar mobil

Blant årets mobile plattformer skal hackerne få bryne seg på er Iphone 3gs, Blackberry Bold 9700, en uspesifisert Nokia med Symbian S60 samt en Motorola-modell, trolig en Droid med Googles Android. Det som kreves av en vellykket hackeroperasjon i konkurransen, er at hackeren klarer å kjøre kode på telefonen med ingen eller minimal brukerinteraksjon.

Vinnerne får 10.000 dollar i kontanter, den hackede mobiltelefonen og nok poeng i 3Com Tippingpoints Zero Day Iniative til å hente ut 5000 dollar til. Men så spørs det hvordan det går. I fjorårets mobilkonkurranse var det ingen som klarte å knekke de fem modellene.

Nettleserkonk

I tillegg vil også den tradisjonelle nettleserkonkurransen gå av stabelen. Charlie Miller har tidligere vist seg som en skarp hacker. I 2008 hacket han Safari på to minutter, i fjor på ti sekunder.

Også tyske «Nils» har gjort det skarpt. Han hacket Internet Explorer 8 allerede før den kom ut, og klarte også å hacke både Firefox og Safari.

Kun Chrome overlevde fjorårets nettleserkonkurranse uten skrammer, selv om Google senere innrømmet at Chrome faktisk inneholdt samme sikkerhetshull som «Nils» knekket Safari med.

Tippingpoint kjøper rettighetene til sårbarhetene og angrepskodene brukt under konferansen, og disse frigis olle før leverandøren har tettet hullene.

Sikkerhet