Stripper for spam

Stripper for spam

Plaggene glir av en fyrig, virtuell kvinne jo mer du hjelper henne med å oppgi gitte koder. Det du ikke vet, er at du hjelper spammere og it-kriminelle.

En serie av bilder presenterer fristerinnen ”Melissa”, som velvillig kaster klærne hver gang du taster inn tegn som vises på skjermen.

Men trojaneren Melissa har uærlige hensikter, og misbruker deg og informasjonen du oppgir. Fordi den sendes rett videre til ulike servere over hele verden.

Det som er godt gjemt bak Melissas minimale bekledning, er at tegnene inngår i en såkalt CAPTCHA (Completely Automatic Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart). Du kjenner det nok fra når du har opprettet en brukerkonto på et nettsted: Du får spørsmålet om å taste inn tegnene som du kan se i en grafikkfil på samme side. Dette er for å unngå at kontoer kan opprettes automatisk i hopetall, og dermed brukes til blant annet spamming, skriver IDG News.

Sikkerhetsselskapet McAfee beskriver Melissas opptreden slik:

Hi!

My name is melissa. I'm 18 years old and you have come to the right place to play :)
How to play?

Easy, enter the code that you will see and I'm taking off 1 of my things. :) Want to start strip me? Then what are you waiting for? Click the start play.

Melissa henter deretter frem en CAPTCHA-melding fra et nettsted, og frister deg:

Ok, lets start baby! Lets see if you can strip me :).
Put the word that you see on bottom, if its correct I'll take off 1 of my xxx :)

Klarer du ikke å levere, og skriver feil, er Melissa tålmodig:

Hmmm, nope, the word you entered is incorrect honey! Lets try again?

Når du skriver riktig kode, sendes denne for kontroll mot serveren, og godkjennes. Så er det bare å stålsette seg for neste opplevelse:

Outch, nice one, you got it right!
ok, ready for next one? Here it is:

Les om:

Sikkerhet