Studere sikkerhet i USA?

Studere sikkerhet i USA?

Her finner du den beste utdannelsen innen it-sikkerhet.

It-sikkerhet ser ut til å være fremtiden, og det er ingen tvil om at bransjen har behov for flere sikkerhetseksperter enn markedet kan levere. Sikkerhet kan være en svært utfordrende bransje, og det gjelder å ha kunnskapen, erfaringen og utdannelsen i orden.

Nå har Ponemon Institute gjennomført en undersøkelse blant 2.000 sertifiserte eksperter på it-sikkerhet om hvilken utdanningsinstitusjon de mener tilbye den beste utdannelsen for pengene. Undersøkelsen ble utført på bestilling fra HP.

Se opp for slanger!

Respondentene fikk en liste over 403 universiteter og høgskoler, og ble bedt om å velge, rangere og utdype sine valg for topp fem, ifølge Computerworld USA.

Hele 98 prosent plasserte University of Texas San Antonio (UTSA) høyt på lista, og gav i tillegg skolen 9.4 poeng på en skala fra en til ti når det gjaldt kvaliteten p åtilbud og programmer. Riktignok var det bare 90 av de 2.000 respondentene som selv plasserte skolen på førsteplassen, men den samlede poengsummen sørget for at UTSA tok førsteplassen som førstevalg for sikkerhetsutdannelse.

UTSA tilbyr 14 utdanningsløp i forskjellige områder, inkludert digital kriminalteknikk, sikker design og angrep og respons.

Erfaring og ekspertisen som ligger i de forskjellige programmene og undervisere, i tillegg til skolens gode navn i sikkerhetsmiljøet, skal ha vært noen av faktorene som bidro til å sende UTSA til topps i undersøkelsen.

Topp fem i USA

Mens UTSA tok førsteplassen, kommer Norwich University i Vermont på andreplassen. Dette er et privat militær-universitet, og fikk 9.2 av ti poeng for programkvalitet.

Tredjeplassen gikk til Mississippi State University ved Starkville. Både Norwich og Mississippi State er forøvrig også sertifiserte «center of excellence» for informasjonsteknologi av den amerikanske sikkerhetstjeneste NSA (National Security Agency).

Deretter følger Syracuse University i New York og Carnegie Mellon University i Pennsylvania på delt fjerdeplass. Purdue University i Indiana tok femteplassen.

NSA-sertifisert

De fleste av institusjonene på topp ti i undersøkelsen er sertifiserte «center of academic excellence» av de amerikanske sikkerhetstjenestene NSA og Department og Homeland Security, som nok rekrutterer til egne rekker fra de glupeste studentene på disse skolene.

Samtlige tilbyr ikke bare en god samling av både tekniske og teoretiske fag innen it-sikkerhetsområdet, men også bachelor- og masterprogram og praktisk arbeid.

Disse institusjonene kan også skryte av å ha en rekke ledende sikkerhetsforskere og eksperter i sine rekker.

Sikkerhet