Superpirater tilbyr lovlig nedlasting

Superpirater tilbyr lovlig nedlasting

Nytt nettsted fra grunnleggerne av Piratebay: Bayfiles.

Det nye nettstedet, som har fått navnet Bayfiles, tillater bare lovlig materiale, ifølge BBC.

Peter Sunde og Fredrik Neij, som står bak Bayfiles, er to av grunnleggerne til p2p-nettstedet Piratebay, som ble lansert i 2003. I 2009 ble de, sammen med de andre grunnleggerne, idømt en bot på 30 millioner svenske kroner i oppreising til en rekke underholdningsvirksomheter.

Lovlig fildeling med Bayfiles

Sunde og Neijs nye tjeneste er veldig forskjellig fra Piratebay. I stedet for å dele materiale via torrent er Bayfiles en tjeneste på linje med Rapidshare.

Brukere kan laste opp filer til sitt eget område, og deretter dele innholdet med andre. Filene er lagret på brukerens konto, og er ikke søkbare, eller uten videre tilgjengelige for andre.

Bayfiles gir folk muligheten til å åpne en gratiskonto med begrensninger, eller betale for tjenesten. Gratiskontoen tillater opplasting på maksimum 250 Mb, begrenser nedlasting til en fil i timen, og opererer med ventetid før nedlastingen kan begynne.

Registrerte brukere kan laste opp filer på maksimum 500 MB og har ingen øvrige restriksjoner eller ventetid.

Sunde og Neij lover at opphavsretten vil bli respektert i den nye tjenesten, og at de vil etterkomme rettmessige krav om å fjerne innhold. Brukere kan lese om kravene i Bayfiles Terms of Service (TOS).

For tidlig å være bekymret

Kommunikasjonssjef i Tono Jan Richard Kjelstrup tar nyheten om den nye tjenesten til Piratebay-gutta med ro.

- Vi vet foreløpig lite om hva dette skal være, men det gjenstår å se. Vi ønsker alle lovlige tjenester velkommen, sier Kjelstrup til Computerworld.

Han legger også til at han ikke tror denne typen tjenester er spesielt attraktive når det gjelder musikk, siden det er såpass gode tilbud i nettstrømtjenester i Skandinavia som for eksempel Wimp eller Spotify.

Les mer:

- Skandinavia har funnet gullformelen

Les om:

Sikkerhet