Svartelister 90.000 sexforbrytere

Svartelister 90.000 sexforbrytere

Myspace har utestengt 90.000 sexforbrytere. Facebook vurderer å gjøre det samme.

Det er etter offisiell ordre fra flere statsadvokater i USA at Myspace har kastet ut 90.000 registrerte sexforbrytere fra sin sosiale nettverkstjeneste, der mange unge ferdes. Antallet er 40.000 flere enn Myspace tidligere antok, melder New York Times.

- Nesten 100.000 dømte sexforbrytere som blander seg med barn på Myspace – som det står i vår rettsordre – er absolutt forferdelig og totalt uakseptabelt. For hver av dem kan det være hundrevis av andre som bruker falskt navn og alder, sier statsadvokat i Connecticut Richard Blumenthal.

Det var i fjor at News Corporation-eide Myspace og Facebook ble enige om å lage sikkerhetsstandarder etter at de sosiale nettverkene ble kritisert for å ikke gjøre nok for å beskytte unge mot sexforbrytere som benytter de sosiale nettverkstjenestene.

Mens Myspace nå hevder å ha sparket ut 90.000 folk av de rundt 600.000 registrerte sexforbryterne i USA, sier Facebook at de for tiden ser på rettsordren i dialog med Blumenthal.

- Toppen av isfjellet

Utkastelsene fra Myspace får igjen fart på debatten om hvorvidt sosiale nettverk er som skapt for sexforbrytere. John A. Phillips fra selskapet Aristotle, et selskap som selger identitetsverifikasjonstjenester til selskaper som New York State Lottery, frykter Myspace bare har kappet av toppen av isfjellet med sine utestengelser.

- Dette er bare de dømte sexforbryterne som bruker sitt virkelige navn, sier han.

Sikkerhetssjef i Myspace, Hemanshu Nigam, sier problemet med sexforbrytere på nettstedet har vært jobbet med i løpet av de siste to år.

- Realiteten er at det er mer enn 700.000 sexforbrytere i USAs gater. Det vi gjorde, var å lage banebrytende teknologi for å finne ut hvor de holder til på internett og fjerne dem fra vår side, sier han om antisexforbryterprogramvaren som er utviklet av selskapet Sentinel.

Facebook - det nye jaktmarkedet?

Administrerende direktør i Sentinel, John Cardillo, hevder Facebook kan ha blitt en himmel for forbryterne som er kastet ut fra Myspace. Han har forsøkt å selge løsningen sin til portalen, og argumentert med at han kjapt kunne finne 8000 sexforbrytere på den populære tjenesten.

Talsperson for Facebook, Batty Schnitt, mener disse tallene er oppblåst. Han sier videre at Faceboook aktivt overvåker portalen på jakt etter mistenkelig aktivitet.

- Når du søker etter folk på Facebook, får du ikke mye informasjon – bare et navn og et minibilde, argumenterer han.

Les om: