Svenske hackere angriper Tyrkia

Svenske hackere angriper Tyrkia

Nå maner sikkerhetsmyndigheter til våpenhvile.

Etter at Lars Vilks lagde skisser av profeten Mohammed har det blitt bråk i muslimske land. Som et resultat er svenske nettsteder blitt angrepet. Dette er angrep som fortsatt pågår. I helgen tok hackere seg inn på Microsofts svenske sider og publiserte islamistiske budskap og grov kritikk mot Sverige. I de siste ukene har tusenvis av svenske nettsider blitt rammet av tilsvarene angrep.

I samme periode har svenskene gått til motangrep. Computersweden skriver i dag at svenske hackere har hentet informasjon fra flere tusen brukerkontoer fra det tyrkiske webforumet Ayyildiz.org, som mistenkes for å ha tilknyting til angrepene for svenske nettsider. Informasjonen ble lastet opp til det svenske forumet Flashback. Opplysningene ble brukt til å publisere obskøne bilder og fornærmelser mot Tyrkia og islam.

LES OGSÅ: Stort it-angrep mot Sverige

De svenske angriperne snakker selv om et ”hevntokt” og det å gi igjen med samme mynt. Men hos svenske Sitic er man meget kritiske til handlingsmåten. Sitic er en organisasjon for rådgivning rundt it-sikkerhet og ligger under den svenske Post- och Telestyrelsen (organisasjonen kan sammelignes med norske Norsis).

Sitic-sjef Stefan B Grinneby mener ”hevnaksjonene” like godt kan provosere frem nye angrep mot svenske nettsteder. Da risikerer man at angrepene, som hittil har vært relativt harmløse, kan bli mer sofistikerte og forårsake betydelig større skade.

- Jeg ser dette som en ikke-konstruktiv og provoserende handling som bare gjør situasjonen verre. Jeg stiller spørsmålstegn om dette gagner Sverige. Der ser mer ut som en konkurranse mellom hackere hvor man har valgt dette temaet som en arena, sier Grinneby til Computersweden.

Les om:

Sikkerhet