Svindel-sider om iPad florerer

Svindel-sider om iPad florerer

Kriminelle hackere lager farlige lokkesider om Apple iPad.

Sikkerhetsfirmaet Trend Micro rykker nå ut med advarsel mot falske informasjonssider på nettet om Apples iPad.

Enorm interesse

Illegale hackere bruker den enorme interessen for iPad til å lokke pc- og Mac-brukere verden over inn på fiktive informasjonssider med trojanere og farlig phishing-aktivitet.

En del av sidene som angivelig gir deg masse informasjon om Apples lanserte, men ennå ikke tilgjengelige tavle-pc, er opprettet av kyberkriminelle som bare er ute etter å installere falske virusvarsler på pc-en din.

LES OGSÅ:

Norsk iPad-lansering ikke avklart

Virusvarslene blir brukt til i neste omgang å lure deg til å kjøpe falske antivirusprogram til datamaskinen, ifølge Trend Micro.

Fare for infisering

Sikkerhetsfirmaet går nå ut med advarsel mot falske iPad-sider.

– Besøker man de falske iPad-sidene, er det stor fare for at man får pc-en infisert med skadelige programmer. Derfor anbefaler Trend Micro at man er forsiktig med hvor man finner sine iPad-nyheter, skriver Trend Micro i en pressemelding.

Sikkerhetsekspert Rik Ferguson hos Trend Micro er redd for at en god del kommer til å bli rammet av de siste såkalte Fakeav-angrepene.

Falskt antivirusprogram

Slik fungerer det: De infiserte søkeresultatene som dukker opp blant alle linkene man får når man søker på iPad, fører til en kampanjer fra noe som kalles ”blackhat search engine optimization Fakeav ”. Når brukeren klikker på linken, lastes det ned et falskt antivirusprogram på maskinen.

Dette er egentlig en trojaner, og når den starter, vises et grensesnitt med profesjonelt utseende for å lure brukeren til å installere programmet som deretter følges opp av falske virusadvarsler. Hvis brukeren i neste omgang skulle bestemme seg for å renske opp på pc-en for å bli kvitt infeksjonsadvarslene, vises en annonseside som kan føre til en phishing-side som oppfordrer til å kjøpe det falske antivirusprogrammet.

- Så vær forsiktig med hvor du leter etter nyheter om iPad, advarer Trend Micro.

Trend Micro ble startet i 1988 og anses i dag for å være blant de ledende internasjonale sikkerhetsselskapene på markedet, med hovedkvarter i Tokyo.

Les om:

Sikkerhet