Svindelsikkert nytt Visa-kort

Svindelsikkert nytt Visa-kort

Med dette kortet kan Visa gjøre det ekstremt vanskelig å være kortsvindler.

Forsvinner Visa-kortet på byen, kan det bli ekstra kjedelig dagen derpå. På kortet står alt som trengs for en vellykket netthandel, både for deg og for en eventuell skurk. Ingen signatur trengs, så en tyv vil ikke få store problemer med å handle et par-tre plasma tv-skjermer på din bekostning.

Les også:

Dette har Visa Europe nå funnet en mulig løsning på. Banker i USA og Storbritannia er først ut til å teste ut Visa-kort med innebygd kodegenerator, melder It-wire.

Teknologien er utviklet i samarbeid med Emue Technologies, og det hele fungerer på følgende måte:

Visa-kortet, som ikke er så veldig annerledes i tykkelse enn de tradisjonelle kredittkortene, har altså en innebygd kalkulator. Du taster en pin-kode, og kortet vil generere en engangskode du kan bruke til kjøpet. Litt samme måten som flere nettbanker gjør det på her til lands.

Og du trenger ikke bekymre deg for at batteriet skal gå tomt med det første, det er ment å vare tre- fire år.

Skimme-sikkert

Dermed må både det fysiske kortet og pin-kode til for å få netthandlet, som gjør det mye vanskeligere å være netthandelsvindler. Tradisjonelle skimming-metoder fungerer ikke.

- Når man skimmer så lager man en kopi av kortet, men du får ikke kopiert kalkulatoren, sier Trond Cornelius Brekke, pressekoordinator for Visa Europa i Norge, til Computerworld.

Les også:

- Kan kortet hackes?

- Du må fysisk besitte kortet for å få til det, så da må det ha blitt frastjålet. Også må du ha pin-koden for å få brukt det, sier han.

- Men kan man hacke det på en eller annen måte hvis man for eksempel har inngående kjennskap til kretskort og elektronikk?

- Det tør jeg ikke uttale meg om, sier Brekke.

I Norge om et år?

Brekke tør ikke uttale seg om hvorvidt kortet kan hackes av en person som er ekspert på kretskort og elektronikk. Men det er uansett noe ikke hvem som helst klarer. Så kommer dette fantastiske kortet eventuelt til Norge?

- Hvis det finnes interesse for det, så kommer det, men det vet vi ingenting konkret om ennå, sier Christina Lind, Norges-ansvarlig for Visa Europe.

- Man er i vurderingsfasen for hvor vidt kortet skal implementeres og i så fall hva dette vil innebære.

- Hvis det skulle være interesse, når tror du eventuelt det kommer til Norge?

- Det er vanskelig å si, men kanskje om et år?

Sikkerhet