Svindlere angriper eiendomsmarkedet

Svindlere angriper eiendomsmarkedet

Nettsider med eiendomsannonser er en gullgruve for utspekulerte svindlere.

Svindlere på nettet har begynt å få øynene opp for eiendomsmarkedet. Metoden går kort fortalt ut på å samle inn personlig informasjon fra mennesker som annonserer etter å leie eller kjøpe bolig, for så å svindle vedkommende for penger. Det sier sikkerhetsforskeren Chris Boyd i FaceTime Communications til IDGs nyhetstjeneste.

Folk som et ute etter bolig legger ofte ved personlig informasjon som telefonnummer og epostadresser på ulike nettsider som opererer med boligannonser. Dette er en gullgruve for luringer med uredelige hensikter. Fremgangsmåten er som følger:

Svindlerne kontakter vedkommende som leter etter bolig, og tilbyr en eiendom som svarer til ønskene i annonsen. Offeret blir så spurt en rekke personlige spørsmål om blant annet dyrehold, for å gjøre samtalen troverdig. Men etter hvert forlanger svindleren et depositum før søkeren får se eiendommen, forteller Boyd.

Kommunikasjonen mellom svindler og offer har klare likhetstrekk med de såkalte 419-svindlerne fra Nigeria. Flere av svindelforsøkene har også vist seg å stamme nettopp fra Nigeria.

LES OGSÅ: Neste generasjon phishing

Les om:

Sikkerhet