Svindlet danske nettskattebetalere

Svindlet danske nettskattebetalere

Slik havnet 500.000 kroner i hendene på kriminelle i stedet for skattebetalerne.

Det danske Skatteministeriet har gått ut med en melding etter å ha avdekket at minst 29 dansker har blitt svindlet for i alt 500.000 kroner - 62 andre saker med opptil 1000 nye personer undersøkes nå.

Det som har skjedd, er at skurkene har skaffet seg adgang til ofrenes Tastselv-konto. Tastselv er danskens svar på Altinn.

Skurkene har deretter tuklet med fradragstall og dernest endret kontonummeret for tilbakebetaling av skatt til sitt eget, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Fiske?

Ifølge skattevesenet i Danmark har selve Tastselv-systemet ikke blitt hacket - skurkene har i stedet på en eller annen måte jukset seg til brukernes passord. Brukerne har selv utlevert innloggingsdetaljene bevisst eller ubevisst.

Ettersom skurkene altså også har fiklet med fradragstall risikerer de berørte brukerne nå å få baksmell via regning for uberettiget fradrag.

Endrer rutiner

Ikke alle kan forvente å slippe unna denne regningen, ifølge Skat, som mener enkelte av ofrene kan ha kjent til svindelen. Om de rømmer landet, vil skattevesenet koble inn Interpol for å inndrive pengene.

Rutinene er endret etter episoden. Tilbakebetaling av skatt vil heretter kreve at man møter opp på skattekontoret og legitimerer seg om man vil ha pengene inn på et annet kontonummer.

Les om:

Sikkerhet