Svitsjer og overvåking fra Nortel

Svitsjer og overvåking fra Nortel

Fem nye stablesvitsjer, verktøy for nettverksovervåking og ny administrasjonsplattform.

Nortel har nylig lansert Ethernet Routing Switch 5600 (ERS5600); en serie på fem stablesvitsjer. Hver ERS5600 har en svitsjekapasitet på 288 eller 384 Gbps, avhengig av modell. En stack på åtte svitsjer har således en total svitsjekapasitet på over tre terabit per sekund.

Ifølge Nortels Johnny Hermansen kobles svitsjene sammen i en stabel ved hjelp av dedikerte porter. Sammenkoblingen er basert på en redundant «shortest path» mekanisme med en totalkapasitet på inntil 1,152 terabit pr. sekund (144 Gbps inn/ut fra hver svitsj). To ERS5600 eller to stabler av disse kan kobles sammen og fremstå som én stor virtuell svitsj.

ERS5600 er beregnet for bruk som kantsvitsj, servertilkobling eller som kjernesvitsj i mellomstore nettverk.

ERS5600 har ifølge Hermansen støtte for alle relevante lag-2 og lag-3-funksjoner, inklusiv støtte for VLAN, avanserte sikkerhetsfunksjoner, statisk ruting, RIP og OSPF.

Det leveres modeller både med og uten støtte for Power-over-Ethernet. Mulighet for å installere flere strømforsyninger; og strømforsyninger med ulik kapasitet, gir støtte for 15,4 watt samtidig på alle porter, og støtte for redundant strømforsyning.

Nettverksovervåking

Visualization Performance and Fault Manager 1.0 (VPFM) er et nytt verktøy fra Nortel, og er en del av en ny management-plattform som er gitt navnet Unified Communications Management.

Den nye plattformen er ment å kunne levere konsistent og enhetlig management for både nettverk, telefoni og multimedieapplikasjoner. Alle verktøy i den nye plattformen vil kunne håndtere funksjoner som for eksempel sikkerhet, pålogging og kartlegging. Alle applikasjoner vil også ha et likt brukergrensesnitt.

Visualization Performance and Fault Manager er spesielt innrettet mot visualisering av utstyr som er tilkoblet og ytelse. Verktøyet gir både øyeblikksbilder og oversikt over tid når det gjelder ytelse. VPFM benytter seg av IP/SNMP, IEEE 802.1AB, Nortel proprietary discovery protocol (SONMP) og Cisco proprietary discovery protocol (CDP) for å detektere enheter i nettverket.

VPFM har også en MIB-kompilator (Management Information Base) og MIB-browser, og man kan kompilere en hvilken som helst standard-MIB og Enterprise-MIB inn i VPFM.

Sikkerhet