Symantec satser i nisjene

Symantec satser i nisjene

Oppgradert partnerprogram og bedre opplæring skal gi mer spesialiserte forhandlere.

Symantec vil ha mer spesialiserte partnere. Nå jobber selskapet med å utarbeide et nytt partnerprogram som skal være mer tilpasset spesialiseringer innen ulike teknologiområder som endepunktssikkerhet, forhindring av datalekkasje, og compliance. I tillegg vil det være egne spesialiseringer innen små og mellomstore bedrifter og volumforhandlere.

Ifølge Jason Ellis, viseadministrerende direktør for Symantecs salgskanaler i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), vil spesielt partnerne med nisjekompetanse dra nytte av oppgraderingen.

- Partnerprogrammet er for øyeblikket veldig åpent. Det sier ingenting om ekspertisen forhandlerne har. Vi må fokusere på litt færre partnere på visse løsninger, sier han til britiske Computer Reseller News.

Selskapet jobber derfor nå med å avvikle de nåværende partnernivåene Platinum, Gold og Silver til fordel for en mer løsningsrettet tilnærmingsmåte. I det nye systemet vil de fleste forhandlerne få merkelappen Solution Specialists. I tillegg vil hver spesialisering vil ha et toppnivå kalt Master.

Symantec vil begynne å forberede overgangen til det nye programmet i EMEA i det inneværende finansåret. I løpet av de neste 12 månedene vil Symantec flytte belønningene fra det nåværende systemet over i det nye programmet. Den internasjonale lanseringen vil skje neste år.

Oppgradert opplæringsprogram

Hans Peter Østrem sier det oppdaterte partnerprogrammet vil bidra til å styrke partnerne, men at det også i Norge er de mest spesialiserte partnere som først og fremst vil merke endringene.

- Det er for å tilgodese dem at vi gjør disse endringene. Vi vil at partnere som er veldig spesialiserte skal kunne nå høyt i partnerprogrammet, sier han.

Så langt har endringene i Norge resultert i et nytt opplæringsprogram både innen salg og på teknisk kompetanse.

- Det som er fint med dette programmet er at en god del er tilgjengelig på nettet og en god del er gratis. Det gjelder også en del sertifiseringer, med unntak av de som krever mest hands-on-opplæring.

Ifølge Østrem er en del av bakgrunnen for endringene i partnerprogrammet mer omfattende pakkeløsninger.

Han viser blant annet til Protection Suite som ble lansert tidligere i år, som også er utstyrt med backup- og gjenopprettingsløsningen Symantec Backup Exec System Recovery Desktop Edition.

- Med mer omfattende pakker blir det også noe mer komplekst å sette opp. Disse løsningene skal vi nå ut og vise frem. Vi kjører i gang et roadshow i begynnelsen av september i de 14 største byene hvor vi inviterer partnere og forhandlere til å se på og prøve ut de nye produktene, sier han.

LES OGSÅ: Nye sikkerhetspakker fra Symantec

Sikkerhet