Synk med Jottacloud

Synk med Jottacloud

«Dropbox-funksjonalitet» hos populær skylagringstjeneste.

Da vi i PC World nr. 2/2013 testet skytjenester for sikkerhetskopiering var det norske Jottacloud som kom best ut. Vi nevnte da at funksjonalitet som ga en delt mappe som kunne synkroniseres mellom maskiner, var på vei. Denne funksjonaliteten har nå blitt lansert.

Med dette får Jottacloud funksjonalitet som minner mye om Dropbox, Skydrive, Google Drive og flere andre tjenester som etter hvert har kommet til. Etter vår erfaring vil en av fordelene med Jottaclouds løsning være hastigheten, som vi jevnt over opplever som flere ganger høyere enn hos konkurrentene. At selskapet har sine servere stående i Norge, kan vise seg å være en fordel.

LES OGSÅ:

Qnap gir deg 200 GB i skyen

Flere abo

Jottacloud har i dag i overkant av 200 000 brukere. For mange er det abonnementet med ubegrenset lagringsplass for sikkerhetskopiering som har vært det mest aktuelle. Dette er imidlertid et abonnement som kun er knyttet opp i mot én pc, og hvor det betales ekstra hvis det skal sikkerhetskopieres eller synkes med flere pc-er – eller mobile enheter.

Jottacloud har også abonnement som gir mulighet for ubegrenset antall klienter, men man får da ikke ubegrenset plass. Kapasitetsalternativene er da 20, 50, 100 og 500 gigabyte og prisene strekker seg fra 10 til 169 kroner per måned.

Plassen kan da benyttes både til sikkerhetskopieringsklienten og katalogen som synkroniseres mellom enheter. Det er også mulig å sette opp en gratiskonto som gir 5 gigabyte med plass – omtrent det samme som hos mange av Jottaclouds konkurrenter.

LES OGSÅ:

Amazon Cloud Drive får synkronisering

Deling

Underkataloger i synkroniseringsmappen kan også deles – med skrivetilgang - med andre Jotta-brukere. Via webgrensesnittet kan man også dele filer som inngår i sikkerhetskopier slik at de er tilgjengelig via en webadresse.

Vi har til nå bare så vidt testet denne funksjonaliteten. Vi konkluderer så langt med at det hele ser ut til å fungere slik det er tiltenkt. I praksis blir det svært likt Dropbox på mange områder, men trenger man mye lagringskapasitet kan Jottacloud bli rimeligere, samt at det gir bedre utnyttelse av raske bredbåndsforbindelser.

LES OGSÅ:

Synk Qnap-NAS mot Google Drive

Les om:

Sikkerhet