Syria-hacker tok Microsoft - igjen!

Syria-hacker tok Microsoft - igjen!

Microsoft mister blogg og Twitter-konto til samme angriper to ganger på under to uker.

De ansvarlige for sosiale nettverk i Microsoft har sannsynligvis en svært dårlig dag på jobben. Cracker-gruppa Syrian Electronic Army (SEA) har for andre gang på to uker brutt seg inn på Twitter-kontoer og tekniske blogger og påført selskapet en dobbel skrape.

Den første er at selskapet ikke har lært nok av forrige angrep.

Den andre er at tøysemeldingene som er postet ikke er hyggelig lesning for Microsoft.

Nå nytt og Xbox

I forrige runde var det Twitter-kontoen til Skype som ble kapret. Denne gangen tok SEA kontoen til Xbox-brukerstøtte og den generelle nyhetskvitterkontoen til selskapet, melder nyhetstjenesten til Computerworld.

Nyhetskvitringen som varslet innbruddet på søndag advarte mot å bruke eposttjenesten til Microsoft på grunn av overvåkingen fra amerikanske myndigheter. Det er samme melding som dukket opp på under forrige angrep.

De fikk også endret bloggadressen til den offisielle bloggen til Microsoft til deres eget nettsted, og begynte å poste skjermbilder av interne meldinger som gikk mellom Microsoft-ansatte etter at hadde brutt seg inn i bloggen.

Rask respons

Det vil ikke være riktig å si at selskapet ikke har lært noe fra forrige gang. Fra angrepet ble oppdaget til det ble stoppet og alle tullemeldinger og -bloggartikler var ryddet gikk det fort. Men det er pinlig for et selskap som har vektlagt sikkerhet og sikre prosedyrer som en kjerneverdi for egen virksomhet og egne produkter for fullt de siste ti åra.

Mandag ettermiddag brukte SEA sin egen Twitter-konto til å poste presseomtaler av det vellykkete angrepet.

Les om:

Sikkerhet