Ta bilde av mobiltyven

Ta bilde av mobiltyven

Norton har lansert et sikkerhetsprogram som får mobilen til å "skrike" og fotografere den som har sjålet mobilen eller nettbrettet.

Hensikten med oppdateringen av Norton Mobile Security er bedre beskyttelse mot stjålne eller mistede nettbrett og mobiltelefoner.

Beskytt det private

Consumer Sales Manager Mirnes Dinarevic i Symantec understreker at det er langt mer sårbart å miste mobilen enn tidligere.

- Med dagens smarttelefoner risikerer man å miste mye mer enn bare kontaktinformasjon dersom mobilen blir stjålet. Tyven får tilgang till vår private epost, vårt sosiale nettverk og bankkontoinformasjon. Ofte har vi også private bilder og videoer på mobilen som ikke er ment for utenforstående, sier hun i en melding fra selskapet.

Skriv melding til tyven

De nye funksjonene som er tilgjengelig gir brukeren mulighet for å lokalisere mobiltelefonen eller vise en personlig melding på skjermen til personen som finner eller har stjålet mobiltelefonen.

Norton Mobile Security har også en funksjon som gjør det mulig å fotografere tyven med mobilens kamera og laste opp bildet på pc-en.

Oppdateringen ble lansert på det norske markedet i går.

Les om:

Sikkerhet