Ta trygg backup hos PC World!

Ta trygg backup hos PC World!

Nå lanserer vi online lagringstjeneste.

PC World Norge lanserer nå vår egen backuptjeneste, PC World Sikker Lagring.

PC World Norge får et stort antall henvendelser hvert år fra lesere som har opplevd datatap, og håper at vi ved å lansere vår egen backuptjeneste vil kunne bidra til å øke bevisstheten både om sikkerhetskopiering generelt og at det er nødvendig å ha ekstern backup av sine data.

En undersøkelse Zoomerang har utført for F-Secure viser at nesten 40 prosent av alle datamaskinbrukere har opplevd å miste uerstattelig materiale som bilder og jobbrelaterte dokumenter. Den samme undersøkelsen viste at kun 56 prosent av brukerne tok sikkerhetskopier, og at så få som 5 prosent lagrer dataene på nett.

- Mange brukere har trolig ikke tatt innover seg at backup til ekstern harddisk ikke trygger dataene tilstrekkelig, for eksempel i forhold til tyveri eller brann. Og er man flink til å oppbevare den eksterne backupdisken for eksempel på jobben er sjansen stor for at man slurver med å holde den oppdatert med de nyeste bildene og dokumentene, sier Bjørn Unnersaker, redaktør i PC World Norge.

LES MER HER: Pcworld.no/sikkerlagring

Unikt tilbud

Det finnes mange online backuptjenester. PC World Norge har testet en rekke av dem. Men flere internasjonale backuptjenester tar ikke godt nok hensyn til at norske forbrukere har ekstra store behov.

- Norske forbrukere har eksepsjonelt store mengder med data de trenger backup av, siden vi er verdens mest avanserte digitale forbrukere. Vi ligger for eksempel i verdenstoppen i kjøp av kameraer, bredbåndspenetrasjon og bruk av nedlastingstjenester. Derfor tror vi fast pris og uendelig lagringsplass er spesielt viktige parametre for norske forbrukere. Salget av NAS og Windows Home Server er også svært høyt i Norge, noe som gjør at det er helt nødvendig at backuptjenesten også kan ta sikkerhetskopi av hjemmeserveren, sier Unnersaker.

PC World Sikker Lagring har en fastpris på 49 kroner måneden ved kjøp av et årsabonnement. Da kan man ta backup av så mye man vil som ligger på en pc, samt en tilknyttet eksterndisk og nettverksdisk. Det gjør produktet unikt på markedet. 2 gigabyte lagringsplass er gratis tilgjengelig.

Dataene lagres i Norge

PC World Norge lagrer ikke dataene selv, men har inngått et eksklusivt samarbeid med den norske backupleverandøren Jotta AS.

- Jotta har svært dyktige utviklere, og har kommet til oss med en backup-programvare vi mener er i verdensklasse. Samarbeidet innebærer at vi kan bidra med vår kompetanse til å videreutvikle tjenesten. PC World Sikker Lagring vil selvsagt bli kontinuerlig videreutviklet med spennende nye funksjoner, og vi har planer om enda mer ny funksjonalitet som ingen andre tjenester kan levere. Vi kommer til å utnytte den store fordelen det er at både vi og Jotta har kontorer i Norge, og unik kjennskap til norske forbrukere. Tjenesten har også en stor styrke i at dataene lagres i Norge, og følger norsk personvernlovgivning, sier Unnersaker.

Gå til PC World Sikker Lagring.

Les om: