Tapte saken mot allofmp3.com

Tapte saken mot allofmp3.com

Russiske påtalemyndigheter vil anke saken, etter at eieren av et russisk mp3-nettsted ble frikjent for tiltalen om piratvirksomhet.

Det russiske nettstedet fikk rettslige problemer etter hvert som kortselskapene gjorde det umulig å betale for musikken på allofmp3.com med kort. Det russiske nettstedet solgte mp3-versjoner av cd-album for ned mot 1 dollar stykket. I juli ble nettstedet stengt av russiske myndigheter.

Bakgrunnen var en strid mellom opphavsrettorganisasjoner og platselskaper på den ene siden og allofmp3.com på den andre.

Opphavshavere og platebransjen har aldri mottatt royaltyutbetalinger fra det russiske nettstedet.

LES OGSÅ: Rekordmye ulovlig nedlasting

Allofmp3.com, på sin side, mener at selskapet er en legal virksomhet som har gitt 15 prosent av inntektene til den russiske multimedia- og internettforeningen, som hevder å utbetale kompensesasjon til artister. Men ifølge IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), som representerer de store plateselskapene (EMI, Sony BMG, Warner og Universal), går ingen av disse midlene videre til artistene selv.

Denis Kvasov, administrerende direktør for Mediaservices Inc., selskapet som drev Allofmp3.com, ble frikjent i en domstol i Moskva onsdag. Tiltalen omfatter ulovlig lagring og salg av musikk. Dommeren, Ekaterina Sharapova, fant ikke tilstrekkelig bevis for å støtte tiltalten mot 28-år gamle Kvasov.

Sikkerhet