Tar kriminelle med mobilbilder

Tar kriminelle med mobilbilder

New Yorks innbyggere kan nå ta video og bilder av kriminalitet og sende det direkte til politiet.

New York har oppgradert sin 911- og 311-tjeneste, melder Cnet.

Når innbyggerne ringer til 911, kan de si fra om de har mobilbilder eller -video av ugjerningen. De vil så bli kontaktet av noen fra "New York Police Department's Real Time Crime Center". Etterforskerne vil dermed hjelpe innringeren med å sende inn bildene eller videoene, og bruke dette i etterforskningen.

Bilder og video sendes ikke direkte til 911, men via en nett-tjeneste de har utviklet, skrives det på New Yorks offisielle nettsider.

LES OGSÅ: It-krangel i politiet

Det har blitt utviklet programvare til 250 000 dollar, noe som har tatt 18 måneder. Det har også blitt kjøpt inn hele 12 000 nye datamaskiner for å takle den nye teknologien. Politibiler har fått nytt utstyr, som gjør at bilder av kriminelle kan sendes ut til patruljene kort tid etter ugjerningen har funnet sted.

- Teknologien burde skremme alle potensielle kriminelle. Nå er sjansen for å bli tatt større enn noensinne, sier ordfører Michael Bloomberg til Assosiated Press.

LES OGSÅ: Aktiv politihjelp fra Microsoft

Også 311-tjenesten har fått samme mulighet. Denne tjenesten tar seg av offentlige tjenester. Her skal New Yorks innbyggere kunne sende bilder av alt fra hull i gata til ramponerte telefonkiosker.

- Når vi nå oppgraderer 911- og 311-tjenestene til å akseptere bilder og video, tar vi de offentlige tjenestene og kriminalitetsbekjempelse til et helt nytt nivå, mener Bloomberg.

Les om:

Sikkerhet