Tar opp sak mot Talkmore etter påtrykk

Tar opp sak mot Talkmore etter påtrykk

Oslo-politiet henla personvernsaken mot Talkmore, men tar den opp igjen etter påtrykk.

Datatilsynet anmeldte i november i fjor teleoperatøren Talkmore for brudd på personopplysningsloven. Bakgrunnen var det massive misbruket sist sommer av Altinns og teleoperatørers nettsider, der 100 000 personer ble ofre for id-tyveri.

Oslo politidistrikt ved Sentrum politistasjon henla saken fordi de ikke hadde ressurser til å etterforske. Datatilsynet var skuffet.

LES OGSÅ: Datatilsynet anmelder Talkmore

Nå har politiet snudd i saken. Finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt har, etter stor pågang rundt saken, valgt å se på den på nytt.

- Det var først Sentrum politistasjon som etterforsket saken, men henla den på grunn av ressursmangel. Vi tok opp saken på nytt, på eget initiativ, sier seksjonssjef Gro Smogeli ved Oslo politidistrikt.

Saken ble i utgangspunktet henlagt 18. januar i år. To uker senere henla Kripos saken mot Tele 2, som de etterforsket for tilsvarende lovbrudd. I forrige uke ble Talkmore-saken gjenopptatt.

- Var det noen som ba dere ta opp igjen denne saken?

- Det hadde vært mye påtrykk rundt denne saken, og vi valgte derfor på eget initiativ å ta den opp igjen, sier Smogeli.

LES OGSÅ: Henlegger sak mot Tele 2

Datatilsynet hadde mandag ikke fått beskjed fra politiet om at saken var gjenopptatt. Da Computerworld ringte var overraskelsen stor.

- Det er vi naturlig nok glade for, men det var også helt nødvendig. Da slipper vi å bruke ressurser og krefter på å klage på henleggelsen, sier informasjonsdirektør Ove Skåra ved Datatilsynet.

BAKGRUNN: 60.000 personnumre på avveie | Flere fødselsnumre stjålet

Les om:

Sikkerhet