Tar svindlere på fersken

Tar svindlere på fersken

Ved kartlegging at kortbruken din kan svindelerne tas på under et sekund.

SAS Institute har videreutviklet løsningen sin for å unngå økonomisk svindel. Nå er selskapets nye løsning SAS Fraud Management kjøpt og implementert av en av verdens største banker, HSBC.

SAS Fraud Management er utviklet i samarbeid med banken, og analyserer alle korttransaksjoner i sanntid for å avdekke om det skjer noe mistenkelig. Dermed blir svindelforsøk oppdaget i samme øyeblikk som de pågår og banken kan benytte forskjellige metoder for å stoppe den mulige svindelen.

- Vi har jobbet lenge med å bekjempe økonomisk svindel. Den nye løsningen gjør det enda lettere og raskere å ta svindlere. Den er såpass kjapp at den kan ta affaire med en gang. Alarmen går innen tretti millisekunder, forklarer Gunilla Gunilla Resare, markeds- og kommunikasjonsdirektør i SAS Institute i Norge, til Computerworld.

LES OGSÅ: Dødsstraff for datakriminelle

Stenger kort

Tanken bak systemet er at banken analyserer din vanlige kortbruk, lagrer hele ditt forbruksmønster, og advarer med en gang det er noe som ikke henger på grep.

- Dette handler om avansert analyse. Vi kan advare kunden med en gang det er mistanke om misbruk, ved en sms eller telefon. Er tegnene ganske klare, da kan kort stenges med en gang, sier Resare.

Hovedmål er å redusere antallet tviltilfeller, og gir kundene mer trygghet.

- Kortsvindel har økt med 25 prosent i fjor. Til slutt er det kunden som sitter med problemene. Med vårt forbedrede system vil øke tryggheten vi for forbrukerne, sier Resare.

SAS Fraud Management er forløpig bare i bruk hos HSBC, og SAS Institute har ingen kontrakter på dette i Norden enda.

LES OGSÅ: Storsvindler gir it-råd

Les om: