Tastefeil kan beskytte mot inntrengere

Tastefeil kan beskytte mot inntrengere

Hackere kan knekke eller stjele passordet ditt, men kan de skrive som deg?

Et nytt system analyserer hvordan du skriver på tastaturet for å avgjøre hvem som bruker pc-en, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

NTT Communications i Japan har utviklet et datasikkerhetssystem som analyserer hvordan en pc-bruker taster, og kontrollsjekker dette opp mot en profil av autoriserte brukere for å avgjøre om personen ved tastaturet er en bedrager.

LES OGSÅ:

Minibærbare med ansiktsgjenkjenning

Systemet, som kalles Key Touch Pass, registrerer hastigheten en bruker taster med, hvor lang tid hver knapp vanligvis holdes nede, og de feilene man normalt gjør.

Avvik avslører bedragere

Med noen hundre bokstavers mellomrom sjekker systemet dette mot en profil av brukeren som angivelig skal være logget inn på maskinen. Hvis avviket er større enn en forhåndsbestemt terskel, konkluderer systemet med at brukeren ikke er den han skulle vært.

LES OGSÅ:

GUIDE: Sporingstjenester til mobilen - Finner igjen mobiltelefonen

NTT Communications antar at systemet kan ha bruksområder også utenfor sikkerhet, og har allerede gjennomført tester med e-læringsnettverk. Slike fjernundervisningssystemer avhenger ofte av brukernes ærlighet, særlig når man gjennomfører nettbaserte prøver.

Selskapet ser også et potensial innenfor nettbanktjenester.

Under en demonstrasjon av systemet, som fungerer både på japansk og engelsk, greide systemet å oppdage en bedrager etter at flere linjer med tekst hadde blitt tastet inn.

LES OGSÅ:

Sjekk om pc-en din misbrukes av kriminelle

Terskelen i systemet var satt rundt 50 prosent, noe som selskapet foreslo var passende for å oppdage ulike brukere i e-læringsapplikasjoner. Andre systemer, som nettbanktjenester, kan stilles inn på et strengere nivå.

Slingringsmonn

En brukers tastehastighet og stil endres naturligvis avhengig av personens fysiske form, slik at noen grad av slingringsmonn i systemet vil være ønskelig. Eksempelvis vil en opplagt bruker på begynnelsen av dagen taste annerledes enn mot slutten av dagen, når man kanskje er sliten og trøtt.

Les om:

Sikkerhet