Taus om MSN.no-trojaner

Taus om MSN.no-trojaner

Microsoft vil ikke ut med hvem som laget annonsen og hvor mange som ble bitt av trojaneren på MSN.no.

Arne Uppheim, leder for MSN i Norge, kan ikke si hvor mange som har sett Honda-annonsen med trojaneren. Det blir først offentliggjort til uka.

Les også: Trojaner på MSN.no

- Det eneste vi vet er at annonsen har fått 17 klikk. Vanligvis får slike annonser titusenvis, hevder han.

Hvor mange som er infisert har imidlertid ingenting med hvor mange som faktisk klikket på annonsen å gjøre. Det var nok at annonsen ble vist mens brukeren besøkte nettstedet for å bli smittet. Hvor mange sidevisninger det dreier seg om, har Uppheim ingen oversikt over.

At det ikke er mulig å oppdrive statistikk over hvor mange visninger den konkrete annonsen har hatt, forklarer han med at det er byrået som solgte inn annonsen, et tredjeparts byrå, som sitter på disse tallene.

- Hva heter byrået?

- Det har vi valgt å ikke gå ut med. Vi vil sende en offentlig melding når vi får en redegjørelse fra byrået. Det er de som har tracking-ansvaret for annonsen, og de vil komme med en uttalelse og redegjørelse over helgen.

Les også: MSN-trojaner sprer reklame

- Blir ikke dette å fraskrive seg ansvar fra Microsoft sin side?

- Nei, vi tar fullt ansvar for det som har skjedd, men kan ikke oppdrive tallene. Det er første gang dette skjer hos oss, og vi vil skjerpe inn rutinene.

- Må grave

- Men hvorfor slo dere ikke av hele MSN.no når dere ble gjort oppmerksom på trojaneren?

- Det første vi gjorde da vi fikk vite om det, var å skru av hele annonsesystemet. Så fjernet vi det som vi trodde var synderen, slo på systemet og fulgte med. Vi har fått noen meldinger om at enkelte har sett annonsen etter det, men det har vi ikke fått verifisert. Men i 14-tiden i går kunne vi med sikkerhet si at annonsen var borte

- Hvorfor slo dere ikke av annonsesystemet igjen, i og med dere ikke med sikkerhet kunne si at den var borte før i 14-tiden?

- Vi har ikke noe data på dette, men mener den var fjernet. Dette er noe vi må grave i.

- Hva gjør dere overfor brukere som kan ha blitt infisert?

- Vi går ut med generelle råd i forhold til det her, og det er å kjøre antivirus. Rundt 10 av de ledende antivirusprogrammene tar dette her. I tillegg må folk oppdatere Flash-programvaren.

Mye besøkt

Uppheim forklarer videre at en av grunnene til at annonsen gikk gjennom kontrollen, er at trojaneren kun aktiviserte seg på en andel av visningene.

Han har foreløpig ikke fått noen informasjon fra annonsebyrået om når redegjørelsen kommer, utover at den kommer over helga. Cw.no kommer med en oppdatering så snart meldingen foreligger.

Forrige uke hadde MSN.no 1,98 millioner unike brukere ifølge tall fra topplisten til TNS Gallup. Dette utgjør et snitt på 283 000 per dag. MSN.no er norges nest mest besøkte nettsted, bare slått av VG Nett.

Les om:

Sikkerhet