Tenåringsgjeng bak enorm trojanersvindel

Tenåringsgjeng bak enorm trojanersvindel

Ungdommene innrømmer å stå bak et forum som brukte trojaneren Zeus til å svindle verdier for 120 millioner kroner.

En gjeng britiske tenåringer har innrømmet å stå bak et internettforum som stjal og markedsførte stjålne kredittkortnummer og bankkontoinformasjon til en anslått verdi av nesten 12 millioner pund, eller 120 millioner kroner, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Hackerbande tappet kontoer for millioner

Hovedmann og administrator for forumet, Ghostmarket.net, skal være Nicholas Webber, som var 18 år gammel da han ble arrestert i 2009 etter at han forsøkte å betale en hotellregning i London på nesten 10 000 kroner med stjålet kredittkortinformasjon.

Omfattende operasjon

Etter at han ble arrestert sammen med en medsammensvoren, 18 år gamle Ryan Thomas, undersøkte politiet den bærbare pc-en hans og fant 100 000 britiske og amerikanske kredittkortnummer. Webber og Thomas har sagt seg skyldige i å drive forumet, mens en tredje person, 20 år gamle Gary Kelly, innrømmer å ha samlet inn data fra botnett-pc-er som var infisert med trojaneren Zeus, som stjeler bank-passord. To andre siktede i begynnelsen av 20-årene har sagt seg skyldige i å ha vært delaktige som penge-kurérer.

LES OGSÅ:

Bakmenn tatt etter FBI-aksjon

Hvor store tap Ghostmarket.net egentlig har forårsaket er uklart, men kan vise seg å komme opp i summen politiet snakker om på 120 millioner kroner. Det inkluderer 80 millioner kroner som skal ha blitt tatt fra bankkontoer som en del av et forum som solgte britiske, europeiske og amerikanske kontodetaljer for henholdsvis 50-, 30- og 20 kroner stykket.

- Unge og intelligente

- Dere er alle svært unge og svært intelligente folk og det er en tragedie å se dere på tiltalebenken, sa en opprørt dommer John Price ved Southward Crown Court.

- Dere brukte deres enorme kunnskaper og utdanning i det som ser ut som en stor konspirasjon for å svindle og stjele til dere folks kredittkort og bankkontoer, sa dommeren.

I den samme rettssalen ble en skotsk mann denne uken funnet skyldig i å ha distribuert botnett- og overvåkingsprogramvare, og ble dømt til 18 måneders fengsel.

LES OGSÅ:

Sjekk om pc-en din misbrukes av kriminelle

Webber og Kelly får sin straff 28. februar neste år, og har allerede blitt advart på forhånd om at de risikerer lang fengselsstraff for det som regnes som uvanlig kriminell aktivitet etter britisk standard.

Les om:

Sikkerhet