TEST: Buffalo DriveStation Axis Velocity USB 3.0 - Kryptert USB 3.0-disk

TEST: Buffalo DriveStation Axis Velocity USB 3.0 - Kryptert USB 3.0-disk

Buffalo vil med DriveStation Axis Velocity USB 3.0 gjøre dine eksterne data litt tryggere.

DriveStation Axis Velocity USB 3.0 er basert på 3,5-tommers harddisk og leveres i et relativt kompakt kabinett i plast. Harddisken har separat strømforsyning i likhet med andre eksterne 3,5-tommers-disker.

Kapasitetsalternativene er 1, 2 og 3 terabyte og det er harddisk med 7 200 o/min rotasjonshastighet som benyttes. Mange andre eksterne harddisker på markedet benytter nå harddisker med 5 400 o/min. rotasjonshastighet, hvilket kan gi noe svakere ytelse på en del områder.

DriveStation Axis Velocity USB 3.0 (også kalt HD-LXU3) er i utgangspunktet en ganske så gjennomsnittlig ekstern disk. Ytelsen er ikke like høy som for enkelte andre 7 200 o/min USB 3.0-disker vi har testet, men forskjellene er nok i praksis uten spesiell betydning for de fleste. I våre tester så vi gjennomsnittlig leseytelse på cirka 100 MB/sek og skriveytelse på cirka 90 MB/sek. For en del av våre praktiske applikasjonstester ser vi også at den på noen områder ligger noe bak de beste.

LES OGSÅ:

TEST: Sandberg USB 3.0 SATA Docking Station: Rask USB 3.0-dokking

Integrert kryptering

Det spesielle med disken er den integrerte krypteringsfunksjonen, som er plassert i harddiskens elektronikk (256-bit AES). I utgangspunktet er harddisken ukryptert, men passord kan settes ved å bruke medfølgende programvare. Krypteringen påvirker ikke ytelsen og er for så vidt lett å ta i bruk. Så veldig elegant er programvaren fra Buffalo ikke, og en detalj er vel at Buffalo ikke tillater passord lengre enn 16 tegn – nok for de fleste, men en del sikkerhetsbevisste kunne foretrukket mer.

Harddisken kan benyttes under Mac og Linux også, men krypteringsfunksjonaliteten er foreløpig kun tilgjengelig for Windows. Kobles harddisk til en pc uten Buffalos autorisasjonsprogram, kan programmet installeres fra en virtuell cd som dukker opp. Av programvare får man også med en enkel løsning for sikkerhetskopiering, samt noen verktøy som på enkelte områder kan øke ytelsen.

Harddisken koster marginalt mer enn en del andre USB 3.0-harddisker med samme kapasitet - riktignok er 3 terabyte-versjonen en del dyrere enn en del konkurrenter, hvilket kan skyldes justeringer som ikke er gjort etter hvert som diskprisene nå den siste tiden har gått litt ned igjen - dette etter at produksjonen har tatt seg opp etter flommen i Thailand på senhøsten. Uten å ta i bruk krypteringsfunksjonaliteten blir det også mer eller mindre som hvilken som helst annen ekstern USB 3.0-disk i dette segmentet.

LES OGSÅ:

TEST: Silverstone DS321 - USB 3.0 med RAID

Sikkerhet