Test deg for Conficker-smitte

Test deg for Conficker-smitte

En av 25 infiserte pc-er har den oppgraderte ormen. Å sjekke om du er smittet er latterlig enkelt.

Ved å overvåke kundene sine, har IBM Internet Security Systems X-Force funnet ut hvor stor del av internetts trusselbilde Downadup/Conficker står for.

Og ifølge deres tall sørger Downadup.c for en stor del av farene som truer.

- Fire prosent av all mistenkelig aktivitet på internett kommer fra maskiner som er infisert av Downadup, sier Tom Cross, leder for X-Force, til amerikanske Computerworld.

Flere teorier

Dette betyr at én av 25 farlige maskiner der ute, visstnok skal ha den aggressive ormen.

Men det betyr ikke at hver 25. maskin generelt er infisert. Hvor mange som faktisk har ormen, finnes det flere teorier om.

De nyeste tallene kommer fra Bach Khoa Internetwork Security i Vietnam, som anslår tallet til å være 1.384.100 maskiner. Kina, Brasil og Russland skal ha flest infiserte maskiner. I USA skal det bare være 35.000 infiserte totalt.

Nytt og enkelt

Det finnes allerede en rekke måter å finne ut om man har ormen. Men nå har den kanskje enkleste kommet.

"Downadup-kabalen", bestående av en rekke store selskaper som aktivt motarbeider ormen, har nå kommet med sin enkle variant.

"Conficker Eye Chart" bruker egenskapen Downadup har til å blokkere nettsidene til rundt 100 tilbydere av sikkerhetsprogramvare. Ved å laste inn bilder fra disse sidene, får man raskt se hvilken versjon, om noen, man har på sin maskin.

TA TESTEN HER

Les om:

Sikkerhet