TEST: VideoVakt.no - Overvåking som ordner seg selv

TEST: VideoVakt.no - Overvåking som ordner seg selv

Overvåkingskameraet fra VideoVakt.no krever ingen programvareinstallasjon, og er klart til bruk minutter etter at du har plugget det i.

VideoVakt.no leverer en internettbasert overvåkingstjeneste hvor installasjonen ikke innebærer stort mer enn at du plugger inn strømkabelen og nettverkskabelen i det medfølgende Axis-kameraet. Vi har testet løsningen, og sekunder etter at vi hadde registrert kameraets serienummer og autentiseringsnøkkel på VideoVakts nettsider dukket live video opp på vårt eget område på VideoVakt.no.

Det hele fungerer ved at programvare i kameraet er satt opp på forhånd til å kommunisere med VideoVakts servere. I småbedrifter og i private hjem uten avanserte brannmurløsninger fungerer dette «ut av boksen», men i bedrifter med avanserte brannmurløsninger må man nok belage seg på å måtte gjøre tilpasninger i brannmuren.

Kameraet har støtte for både kablet og trådløst nettverk. Alle innstillinger gjøres via VideoVakts nettsider, og der får du også oversikt over – og konfigurerer – alle trådløse nettverk som er i nærheten av kameraet.

Du kan sette opp varsling når kameraet oppdager bevegelser i bildet, og en kalender viser oversikt over eventuelle alarmer. Varsler kan sendes via e-post, og du kan også få varsling hvis kameraet av en eller annen grunn skulle bli frakoblet. Opptak av hendelser kan gjøres automatisk ved bevegelser, eller på forhåndsinnstilte tidspunkter. Det er enkelt å bla gjennom videoopptakene og se dem i nettleseren, og det er mulig å laste ned videofilene lokalt til pc-en.

Kameraet leverer helt greie bilder i opptil 640 x 480 punkter, og det kan reagere både på bevegelse i videobildet eller bevegelse som oppfattes av den innebygde infrarøde sensoren. Et kraftig lys i kameraet gir ok bilde i mørket, i hvert fall på kort avstand. Du får også kjøpt utendørskamera som fungerer med løsningen.

VideoVakt.no er en utmerket og rimelig overvåkingsløsning for småbedrifter eller privatpersoner (på hytta?), og den er ikke minst utrolig enkel å sette opp og bruke.

Sikkerhet