Tester ikke mobilappene

Tester ikke mobilappene

Ny rapport viser at selskapene strever med å kvalitetssikre mobilapplikasjoner.

Mobilitet er hot. Alle skal være klare for BYOD og ha mobilapper for alt.

Men samtidig som brukerne og de ansatte forventer mer støtte for mobile løsninger, sliter mange organisasjoner med å teste og sikre mobilapplikasjonene sine.

De mangler verktøy, kompetanse og metoder, ifølge undersøkelsen World Quality Report utgitt av konsulentselskapet Capgemini og søsterselskapet Sogeti.

Lite testing

World Quality Report, undersøkelsen som ser på kvalitetssikring og testpraksis og forskjellige organisasjoner, gjennomføres en gang i året.

I årets undersøkelse svarer bare en av tre at de tester mobilapplikasjonene sine skikkelig.

Først og fremst er det ytelse og funksjonalitet som testes, og bare 18 prosent svarer at de fokuserer på sikkerhet.

Samtidig mener 59 prosent av deltakerne at det interne kvalitetssikringsnivået og kjennskapen til de nyeste verktøyene er «middelmådig». To av tre sier til og med at de ikke har verktøy til å teste mobile applikasjoner.

Omlag 30 prosent mener de mangler tilfredsstillende testmetoder, prosesser og ekspertise.

- Stabile og pålitelige applikasjoner er nå blitt kritiske for mange organisasjoners drift. Likevel har så mange ikke tro på sine interne evner til å overvåke og teste kvaliteten på programvaren sin, særlig når det gjelder mobile applikasjoner, sier Morten Løvstad, administrerende direktør i Sogeti Norge i en pressemelding.

Øker fokus

Det er heldigvis lys i enden av den mørke mobiltunnelen, for selv om organisasjonene fortviler over mangler i kvalitetssikring i mobilapplikasjonene, så oppgir de fleste at feltet prioriteres i budsjettene fremover.

- Globale selskaper må levere kontinuerlig tilgang, når som helst og hvor som helst, ofte til tusenvis av ansatte, og noen ganger til millioner av kunder, over forskjellige mobile plattformer, sier Løvstad.

Rapporten viser forøvrig at Norden er flinke på mobilapplikasjoner, og også er langt frempå når det gjelder test og kvalitetssikring.

Undersdøkelsen er basert på telefonintervjuer av 1.533 direktører og ledere i næringsliv og offentlig sektor i 25 land, og kan lastes ned i sin helhet fra Sogeti.