Tidlig julegave fra PSI

Tidlig julegave fra PSI

Kontantsikringsselskapet PSI Group gleder aksjonærene med et positivt resultatvarsel.

Midt i finanskrisen melder PSI Group at omsetning og resultat for fjerde kvartal 2008 vil bli ”betydelig bedre enn tidligere kommunisert”. Nå forventes det en omsetningsøkning fra tredje kvartal på 65-70 prosent, med en driftsmargin på 16-18 prosent.

PSI er en global leverandør av lukkede kontanthåndteringsløsninger og it-utstyr til detaljhandelen. I april fusjonerte selskapet med svenske Cashguard, og det er svenskenes SQS-teknologi som vår hovedæren for omsetningshoppet.

- Vi har fått en rekke nye kunder innen kontanthåndtering og pengetransporter. Våre pengekofferter er rett og slett umulige å få tak på. Beveger de seg utenfor et gitt geografisk område, kommer for sent til tellesentralen eller blir forsøkt brutt opp, så farges alt innholdet umiddelbart. Her er vi verdensledende, sier konsernsjef Jørgen Waaler til Computerworld.

Effektivisering

I forbindelse med Cashguard-fusjonen gjennomførte PSI samtidig en effektiviseringsprosess som gjorde at selskapet sto støtt ved inngangen til finanskrisen i høst. På toppen av det hele melder selskapet om en positiv resultateffekt tilknyttet oppkjøpet av Fristrøm Innovasjon på rundt 13 millioner svenske kroner.

- Årsaken er enkel - nemlig høy aktivitet i alle deler av virksomheten. For konsernet forventes det som tidligere meddelt fortsatt god vekst og økt lønnsomhet i 2009, sier Waaler.

PSI Group har hovedkontor på Rælingen og har totalt 360 medarbeidere i Skandinavia og Europa.

Oslo børs tar naturlig nok godt imot nyhetene, og aksjen er foreløpig dagens vinner med en oppgang på over 17 prosent.

Sikkerhet