Tilbakeviser DLD-trenering

Tilbakeviser DLD-trenering

APs Jan Bøhler skylder på Datatilsynet for forsinkelser. - Direkte feil, hevder Bjørn Erik Thon.

I dagens VG hentyder Arbeiderpartiets Jan Bøhler at forsinkelsen av Datalagringsdirektivet (DLD) skyldes at Datatilsynet trenerer prosessen.

Det gjør tilsynsdirektør Bjørn Erik Thon irritert.

- Beskyldningene er så langt fra sannheten som det går an å komme, sier han via en pressemelding.

- Ikke trenert

Han påpeker at tilsynet advarte mot personvernkonsekvensene før direktivet ble vedtatt i norsk lovgivning. Dette standpunktet er uendret, ifølge Thon.

- Samtidig har vi fra den dagen direktivet ble vedtatt innført i Norge, jobbet for at vi så raskt som mulig skal få på plass det som vi har ansvar for.

Datatilsynets jobb i det hele er å lage en konsesjon for behandling av personopplysninger. Denne har allrede vært ute på høring, og vil være klar i løpet av få uker, ifølge Thon.

Utsatt

Konsesjonene skal ivareta behovene for sikker lagring, herunder krav til kryptering.

- Samtidig som sikkerheten skal ivaretas er vi også opptatt av at de aktuelle trafikkdataene skal kunne utleveres til politiet raskt og sikkert når de faktisk har grunnlag for å hente ut disse. Noe annet ville vært meningsløst. Når vi nå snart er klar med konsesjonen, ligger vi tidsmessig best an i forberedelsene, sier Thon.

Forrige uke ble det kjent at DLD er utsatt på ubestemt tid. Årsaken ble sagt å være at kostnadsmodellen - altså hvordan gildet skal betales - ikke er klar.

Egentlig skulle det hele være klart til bruk 1. juli.

Les om:

Sikkerhet