Topptrender i UTM-markedet

Topptrender i UTM-markedet

Dette er dagens status for en samlet trusseladministrasjon

1. Alle brannmurer gir en samlet trusseladministrasjon. Det er liten forskjell mellom en UTM-brannmur og en «normal» brannmur i dag. Produsentene har laget overgangen slik at alle eksisterende produkter har mulighet til å integrere noen UTM-funksjoner. Mens de største enhetene kanskje ikke byr på mye utover innebygd IPS og VPN, har begrepet UTM-brannmur blitt overflødig. Hvis det er en moderne brannmur, gjør den mer enn å kun blokkere eller tillate trafikk.

2. På den annen side integrerer ikke nødvendigvis UTM alltid en brannmur. Om det er et PR-triks eller for å trekke til seg flere kunder, så har UTM-markedet utvidet seg til å inkludere produkter som faktisk ikke har innebygd brannmur. Flere produsenter har lansert produkter som har svak eller ikke-eksisterende brannmur, men likevel et stort utbud av funksjoner som antivirus, antimalware, innholdsfiltrering og trafikkanalyser. Ved å kombinere disse elementene i ett system, fokuserer produsentene på å utvikle maskinvare som setter en effektiv stopper for truslene.

3. Nye produkter har ny arkitektur. De fleste UTM-brannmurer gjør en dårlig jobb med visse funksjoner – antispam og antivirus er de beste eksemplene ettersom den underliggende maskin- og programvaren i utgangspunktet ikke var ment for UTM. Eksempelvis kan en diskløs enhet ikke gi støtte for spam og virus-karantene. Mens etablerte produsenter ikke er tilstrekkelig innovative på dette området, kommer det nye produkter som viser nytenking.

4. Forretningsmodellene utvikles. UTM endrer modellen fra å være kapitalfokusert til å bli tjenestefokusert. Det innebærer at brannmurer vil bli rimeligere, men at de kun blir virkelig nyttige under en supportavtale som gir kontinuerlige oppdateringer. Faktisk kommer det programvarebaserte brannmurer tilpasset mindre bedrifter som er helt gratis. Ideen er at de vil generere omsetning gjennom support og abonnementsavgifter.

5. Nettverksadministratorer er fremdeles skeptiske. Mens produsentene pakker funksjonalitet inn i produkter og tilbyr dem til attraktive priser, er nettverksadministratorene fortsatt nølende til å innføre disse. UTM trives for øyeblikket best i mindre bedrifter som ikke har dedikerte sikkerhetsfolk. Frykten for falske alarmer og dårlige erfaringer med flaskehalser gjør at mange av disse enhetene kun kjører i brannmurmodus. Nettverksadministratorer ligger et stykke bak sine kollegaer i mindre selskaper når det gjelder å rulle ut UTM-funksjonalitet som IPS i løsninger for de største.

LES OGSÅ: UTM klar for de store oppgavene

Les om:

Sikkerhet