Tor på plass for IOS

Tor på plass for IOS

Anonymiseringssystemet Tor har nådd Iphone og Ipad. Med nettleseren Covert Browser kan du surfe anonymt.

Som utvikleren selv opplyser på nettstedet sitt, er nettleseren Covert Browser foreløpig den eneste applikasjonen for IOS som tilbyr brukere anonymitet og sikker surfing på nett.

Covert Browser benytter seg av nettverket til anonymiseringstjenesten Tor for å oppnå trygg, sikker og anonym nettsurfing.

Androidbrukere har lenge hatt tilgang til Tor med gratisapplikasjonen Orbot.

Krypteres og rutes

Nettaktiviteten til brukere av applikasjonen er rutet via av tre forskjellige servere før den kobler seg mot nettstedet du ønsker, og det er umulig for nettstedene (eller eventuelle skurker) å se hvor i verden du faktisk du surfer fra.

Nettkoblingen er også kryptert med en sterk 128bit AES kryptering, noe som gjør det umulig for utenforstående å snappe opp nettrafikken.

Annen funksjonalitet inkluderer muligheten til å selv velge hvilket land det skal se ut som du surfer fra, noe som er praktisk for å koble til tjenester eller nettsteder som har begrenset tilgangen til lokale nettbrukere.

En annen fordel er at applikasjonen også kan omgå lokale restriksjoner på innhold, så dersom din nettleverandør blokkerer spesielle nettsteder vil du trygt kunne surfe dem med denne applikasjonen.

Covert Browser kan også automatisk endre adresse for nettrafikken innimellom, for ytterligere anonymitet.

Selvfølgelig følger det også med noen ulemper, og nettrafikken er en del tregere gjennom Covert Browser enn i vanlige, åpne nettlesere.

Klar for Ipad, kommer til Iphone

Applikasjonen er foreløpig bare tilgjengelig for Ipad, men en versjon for Iphone er ikke lang unna.

Men vær obs, for Apple advarer i App Store nemlig at man må være minst 17 år for å laste ned applikasjonen, og at den inneholder "hyppig/intenst seksuelt innhold eller nakenhet".

Så da vet vi kanskje hva slags nettsteder Apple regner med Covert Browser skal brukes på.

Tilsvarende aldersgrense fikk for øvrig Operas nettleser da de i sin tid fikk sin nettleser inn i App Store.

Sikkerhet