Toyotas nøkkelsystem er knekket

Toyotas nøkkelsystem er knekket

Et trådløst nøkkelsystem som blant annet brukes av Toyota og Volvo er knekket av forskere.

Krypteringsløsningen Keeloq lisensieres fra amerikanske Microchip Technology og brukes i nøkkelsystemene hos bilprodusenter som Volvo, Toyota, Chrysler og Volkswagen. Løsningen er nå ifølge Computer Sweden knekket av en gruppe sikkerhetsforskere fra Israel og Belgia, til tross for at hver nøkkel har rundt 18 milliarder mulige kombinasjoner.

Koden brytes ved at man sender 65 000 såkalte challenge/response-forespørsler til den digitale nøkkelen. Deretter benyttes spesialutviklet programvare til å analysere svarene og dessifrere nøkkelkoden. Prosessen tar omtrent en dag.

Alt kan omgås

Når koden først er knekket en gang, er det en smal sak å få tilgang til hvilken som helst bil fra en produsent. Dette fordi 32 av de 64 bitsene er identiske for samtlige biler fra samme produsent.

- Vi har hørt ryktene om at man har knekket løsningen tidligere, men vi har aldri fått det bekreftet. Samtidig er det jo sånn at all teknologi kan omgås på en eller annen måte. Vi kommer til å følge dette med den største interesse, sier Bo Larsen, pressesjef for Volvo Personbiler Sverige, til Computer Sweden.

LES OGSÅ: Pentagon cracket

Les om:

Sikkerhet