Trend Micro best på sikkerhet

Trend Micro best på sikkerhet

Trend Micro slår Symantec på de fleste områder og kåres til Årets sikkerhetsprodusent av norske forhandlere.

ÅRETS PRODUSENT: Norske forhandlere har kåret Trend Micro til beste sikkerhetsprodusent, foran Symantec.

Trend Micro er best på så å si alle områder. Unntaket er kategoriene service og support samt sertifisering og opplæring, der Symantec er best.

- Det er supermorsomt å se at vi lykkes med jobben vår, sier Nils Roald, norgessjef i Trend Micro.

Skal bli enda bedre

I tillegg til Trend Micro, ble forhandlerne spurt om sine meninger om Symantec, Panda, Norman, McAfee, Check Point, F-Secrure og RSA. Trend Micro og Symantec var imidlertid de to eneste som hadde nok svar til å være med i konkurransen. F-Secure fikk null svar.

I vurderingen gir forhandlerne Trend Micro god uttelling for produktene sine.

Nils Roald mener dette henger sammen med at teknologiutviklingen har skjedd i regi av Trend Micro selv fremfor gjennom oppkjøp, samt at selskapet har vært raske til å omstille seg etter endringene trusselbildet.

Han mener den positive tilbakemeldingen på salgsstøtte, avanse, markedsstøtte kommer som et resultat av at Trend Micro har lagt vekt på å være med på salgsmøter, tilby god opplæring og ikke minst ha et godt teknisk team som hjelper dem når de skal selge eller støtte forhandlerne.

- Men vi skal forbedre oss videre, sier Roald.

Forklaring

I undersøkelsen ble produsentene vurdert på 11 områder på en skala fra 1 til 6.

Områdene er levering, service og support, pris i forhold til kvalitet, produktets salgbarhet, internettjenester, produktutvikling, avanse, salgsstøtte, produktbredde, markedsstøtte, sertifisering og opplæring. Resultatet er et gjennomsnitt.

Forhandlerne har også blitt bedt om å vurdere de ulike områdene i forhold til hva som er viktigst at produsentene er gode på.

Vinneren har blitt kåret ut i fra resultat på de ulike områdene kombinert med viktigheten av de ulike områdene. Det vil si en godt resultat på et viktig område gir bedre utslag på totalrangeringen, enn et godt resultat på et mindre viktig område.

Beste sikkerhetsprodusent Totalscore Totalsnitt
Ant. svar
1 Trend Micro 249 4,46 23
2 Symantec 239 4,25 26

Hele analysen og resultatene fra produsentundersøkelsen blant norske forhandlere kan du lese om i IT-Bransjen nummer 4 som er på gaten fra begynnelsen av juni.

Sikkerhet