Trend Micro blir mer kravstore

Trend Micro blir mer kravstore

Nå må forhandlerne selge mer for å ta del i Trend Micros partnerprogram, og de ser ikke bort ifra at det kan komme reaksjoner.

Trend Micro har nye planer for kanalen og sine partnere. Partnere som presterer godt vil belønnes i høyre grad, men de som ikke klarer å selge får mindre enn før.

Tettere bånd

Det nye strategien går ut på at Trend Micro vil jobbe tettere med partnerne for å utvikle virksomheten. Partnere som ikkke innvilger tid tilsamarbeid vil dermed ikke oppnå like stor lønnsomhet som tidligere.

- Det er opp til hver enkelt å velge hvor mye de vil satse, men hvis de ikke samarbeider med oss for å utvikle seg, vil de ikke tjene like mye, påstår Norgessjef Nils Roald i Trend Micro til IT-Bransjen.

Han har allerede planen klar for hvordan de norske partnerne skal få ta del i den nye strategien.

- I Norge vil vi for eksempel se på de mange mulighetene blant annet i skyen, og ikke minst hjelpe selskapene å komme i gang, sier Norgessjef Nils Roald i Trend Micro til IT-Bransjen.

Selskapet har også lansert flere verktøy som skal hjelpe bedriftene til å oppnå bedre resultater. Partnerprogrammet har fått en oppdatert Partner Portal, med utvidet støtte for salg, markedsføring og opplæring. Det er også mulighet for spesielle markeds-sertifiseringer innenfor blant annet SMB og databeskyttelse.

- Vil prestere bedre

Roald tror at partnerne som benytter seg av tilbudene, og velger å satse sterkere på salg av Trend Micros sikkerhetsprodukter, vil oppleve den nye strategien som utelukkende positiv.

- Den nye strategien gjør at både vi og forhandleren kan prestere bedre. Den hjelper oss til å se hva vi skal fokusere på, og forhandlerne ser hvor lista ligger, sier han.

Les om:

Sikkerhet