Trend Micro hacket

Trend Micro hacket

Antivirus-selskapet Trend Micro var et av ofrene for et angrep som spredte destruktiv programvare til flere hundre nettsider de siste dagene.

Trend Micro har bekreftet at selskapet egne sider ble hacket i går.

- En del av vårt nettsted, noen av våre sider ble angrepet. Vi tok ned sidene over natten og rettet dem opp, sier talsmann for selskapet Mike Sweeny til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

I går rapporterte konkurrenten McAfee at 200 000 nettsider hadde blitt rammet av angrepet. Sidene ble smittet av destruktiv kode som forsøker å installere programvare som stjeler passord hos folk som besøker disse nettsidene.

Sikkerhetsfolkene er ikke sikker på hvordan angriperne har klart å ta seg inn på nettstedene, men det ser ut som om alle sidene bruker Microsofts Active Server Page-teknologi. Dette brukes av mange webutviklingsprogrammer til å skape dynamiske html-sider. En feil i disse programmene er alt hackerne trenger for å installere koden.

Det er flaut når et sikkerhetsselskap blir rammet av angrep som de er ment å stoppe, men Trend Micro er ikke det eneste it-selskapet som har blitt rammet de siste månedene. I januar ble deler av CAs nettsted truffet av et lignende angrep.

LES OGSÅ: Antivirus dreper svensk XP

Les om:

Sikkerhet