Trojanere truer Mac OS

Trojanere truer Mac OS

Mac OS X er kjent for å være et veldig sikkert operativsystem, men forrige uke dukket det opp to skumle trojanere.

OSX.RSPlug.D er navnet på trojaneren som ble oppdaget forrige uke av Intego, som er et Mac-sentrert sikkerhetsfirma.

Malware nummer to ble publisert av flere sikkerhetsfirmaer samtidig og kalles OSX.TrojanKit.Malez av Intego og OSX.Lamzev.A av andre, blant annet Symantec og Trend Micro.

OSX.RSPlug.D laster ned en kode kjent som DNSChanger. Det er et lite program som sender nettrafikken din gjennom en DNS-server som sender det til phising-nettsider og sider som viser reklame. Det at trojaneren kontakter en server og laster ned dette programmet betyr også at trojaneren kan ha mulighet til å installere andre ting i framtiden.

Om du blir bedt om å installere en kodek for å se en video på en porno-side må du fra nå av også være forsiktig med Mac, for det er slik OSX.RSPlug.D lurer seg inn i OS X.

Intego mener at OSX.TrojanKit.Malez, eller OSX.Lamzev.A ikke er en like stor risiko fordi den krever fysisk tilgang til maskinen for å installeres, mens andre sikkerhetsfirmaer advarer om at det kan være mulig å få brukeren selv til å installere det ved å få dem til å tro at det er et vanlig program. Dette er en vanlig problemstilling i Windows-verdenen.

OSX.TrojanKit.Malez er et verktøy som gir hackeren tilgang til maskinen gjennom en backdør.

Les om:

Sikkerhet