Tux reklamerer for Windows 7

Tux reklamerer for Windows 7

Med pingvin på platene selges Windows 7 for kun 35 kroner i Kina.

Det er ennå noen måneder til Windows 7 slippes ut i de norske butikkhyllene, men gidder vel å vente til det?

Ikke kineserne, i alle fall.

Fra Bejing melder vår nyhetstjeneste at piratkopierte versjoner nå begynner å komme på gata. For skarve 35 kroner kan man sikre seg en kopi, men om det er RTM- eller RC-versjonen eller noe helt annet, er usikkert.

Pingvin + Windows = Sant

Diskene er en historie for seg. På den hjemmelagde dvd-platen står en Tux-liknende pingvin oppe på en jordkloke, og gir klare Linux-vibber på et produkt som er så langt fra Linux som man kommer. Pingvinen er ikke akkurat en nøyaktig Tux-kopi, men har artig nok en stor "T" på brystet. Platene har også påskrifter som "Fullstendig cracket versjon" og "Standard versjon 1.0".

Boksene med Windows 7 befinner seg i et skap, som innehaveren sier han bare åpner om folk spør spesifikt etter Windows 7. Det skal mange ha gjort den siste tiden, og han skal ha solgt kopiene i en måneds tid.

Det hele blir heller ikke bedre av at installasjonen reklamerer for et nettsted som ifølge analyser er stappfulle av diverse skadelig programvare.

Kjøper tross risiko

Skadelig programvare går ofte hånd i hånd med piratkopiert programvare, særlig når det gjelder salg i bokser som Windows 7.

- De inneholder ofte programvare som stjeler personlig informasjon, forteller Vu Nguyen i McAfee til vår nyhetstjeneste.

- Men de lavene prisene fører til at mange kinesere kjøper det til tross for risikoen.

Andre forhandlere i nærheten av "Windows 7-butikken" forteller at de ikke våger å selge slikt, i frykt for å bli straffet.

Sikkerhet