Tviholder på Windows  XP

Tviholder på Windows XP

Selv etter at Microsoft trekker supporten vil halvparten av alle it-arbeidere fortsette bruken av operativsystemet.

Til tross for at salg og support av Windows XP snart avsluttes vil ikke kundene gi slipp på det populære operativsystemet, melder en undersøkelse foretatt av Dimentional Research. Hele 48 prosent av alle systemets brukere sier de ønsker å fortsette bruken etter at Microsoft trekker tilbake supporten i 2014.

Tviholder på Windows XP

Undersøkelsen baserer seg på svar fra i underkant av tusen britiske it-arbeidere, og viser at brukerne rett og slett er så fornøyde med Windows XP at de ikke vil oppgi det ni år gamle systemet.

- It-folk liker enkelt og greit Windows XP-operativsystemet svært godt, sier Dimentional Research-analytiker Diane Hagglund til Computerworlds engelske nettsider.

Handler ikke om pris

Hun er overrasket over systemets popularitet, og peker på at også store bedrifter viser lojalitet til Windows XP.

- Også store finansbedrifter og produksjonsselskaper ønsker å fortsette bruken av Windows XP selv uten support, forteller hun.

- Det dreier seg heller ikke om pris. Fra kommentarene vi har fått ser det ut til at it-bransjen rett og slett synes det er et kjempebra system som fremdeles fungerer for dem.

Tror på omstilling

I følge Microsoft skyldes avslutningen av Windows XP at Windows 7 nå er standard på alle nye maskiner, og selskapet har jobbet for å få brukerne til å bytte til den nyeste versjonen. For bedrifter som installerer operativsystemene sine selv kan det likevel ta flere år før bruken av Windows XP opphører. Til tross for den uttalte støtten av systemet, tror Hagglund uansett de fleste vil bytte system når supporten opphører.

- Jeg tipper de raskt vil oppgradere til et nytt Windowssystem omlag seks måneder etter at Microsoft stopper supporten, når det går opp for dem at systemene er utsatt når det ikke lenger kommer sikkerhetsoppdateringer, sier hun.

Sikkerhet