Tviler på Googles virus-garanti

Tviler på Googles virus-garanti

Google lover virus-fritt operativsystem, men ikke alle har like stor tiltro.

Virus er en saga blot.

I alle fall om du bruker det kommende operativsystemet Google Chrome, og i alle fall om man skal tro Linus Upson, Googles ingeniørdirektør.

- Vi redesigner den underliggende sikkerhetsarkitekturen så fundamentalt, at brukerne ikke lenger behøver å bekymre seg for virus, sier ha til New Scientist.

Ingen klokketro

Operativsystemet er basert på Linux, men det meste av aktiviteter vil foregå i skyen, altså via internett. Mindre blir altså lastet ned til selve maskinen, og sikkerhetseksperter mener dette er bra for sikkerheten.

En av disse er Paul Jackson fra Forrester Research. Han har imidlertid ikke like klokketro på at brukerne ikke trenger å bekymre seg for virus.

Årsaken er at selve operativsystemet, systemets kjerne og nettleseren alltids vil være sårbar.

- Har feilet før

Også Inforworlds kommentator Roger Grimes, som for ordens skyld jobber som sikkerhetsarkitekt hos Microsoft, er skeptisk.

- Alle som har programvareleverandører som har lovet perfekt sikkerhet har ikke levert varene. Hvem husker ikke Oracles administrerende direktør Larry Eilllions løfte om uknekkbar programvare? Det er hundre, om ikke tusenvis, av patcher siden, sier han.

- I motsetning til Oracle vil Chrome OS bli tilgjengelig for og brukt av allmennheten, som gjør det til et stort mål for ondsinnede hackere og storskala leverandører av ondsinnet programvare. Det alene gjør prospektet med usårbar sikkerhet umulig.

Sikkerhet