Twitter angrepet av iransk netthær

Twitter angrepet av "iransk netthær"

"Hacked by Iranian cyber army" møtte morgenkvitrerne i dag.

En netthær, som hevder å være iransk, sørget for at Twitter så noe annerledes ut i dag tidlig.

I stedet for «Share and discover what’s happening right now, anywhere in the world,» kunne man i morgentimene blant annet lese «U.S.A. Think They Controlling And Managing Internet By Their Access, But They Don’t, We Control And Manage Internet By Our Power, So Do Not Try To Stimulation Iranian Peoples To.»

Techcrunch.com er et av nettstedene som har skrevet om angrepet. De bemerker at Twitter har vært uheldig med sikkerheten før. For et par måneder siden viste deg seg at webserverne var feilkonfigurert på en måte som avslørte detaljert intern nettverksinformasjon. Et passord i administrasjonsgrensesnittet har også tidligere vært «password» - et av hackernes første gjett. Det har også forekommet andre uheldige hendelser.

Det er ikke snakk om såkalt defacing, der hackerne rett og slett bytter ut hele angrepsnettsiden med sin egen propaganda. Twitters undersøkelser viser at det er snakk om endring av selskapets DNS-opplysninger, som medførte at brukere som gikk inn på Twitter.com ble henvist til en helt annen server.

- Som noen har lagt merke til ble Twitter.com redirigert en stund, men API og plattformapplikasjoner fungerte. Vi vil oppdatere med mer informasjon og detaljer så snart vi har etterforsket mer inngående, skriver Alex Payne, Twitter-plattformens hovedingeniør, i en blogg.

Hvor vidt hackerne virkelig er fra Iran, er vanskelig å si. En link mellom Twitter og Iran er i alle fall under det iranske valget, da Twitter ble brukt av folk som protesterte.

Les om:

Sikkerhet