Twitter-hackere senket søkemotor

Twitter-hackere senket søkemotor

"Iranian Cyber Army" slo til igjen, nå mot Kinas største søkemotor.

Hackergruppen som tuklet med Twitter forrige måned har tilsynelatende vært på ferde igjen. Denne ganger er det Kinas største søkemotor, Baidu.com, som ble lurt.

Baidu.com opplevde nedetid i går, og på et tidspunkt kom samme beskjed som i desember dukket opp på Twitter: «This site has been hacked by Iranian Cyber Army.»

For Twitters del hadde hackerne tuklet med domeneinnstillingene og dermed videresendt besøkende til en helt annen side enn Twitter.com. Det samme har tilsynelatende skjedd med Baidu.com, skriver den offisielle avisen til det kinesiske kommunistpartiet, People’s Daily Online.

Mandag brukte selskapet domeneserverne til Florida-selskapet Hostgator i stedet for sine egne servere, som de vanligvis bruker. Ifølge sikkerhetsforsker i Trend Micro, Paul Ferguson, virker det som noen har rappet brukernavnet og passordet til Baidus domenesystem.

Baidu.coms registrar Register.com var ikke tilgjengelig for kommentar overfor Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Baidu bekrefter på sin side at det har skjedd et avrudd i deres tjenester grunnet «ekstern manipulasjon» av domenenavnserverne i USA. Det meste skal nå være tilbake som normalt.

Såkalt defacing av nettsider – det vil si erstatting av nettsiders opprinnelige innhold med innhold hackerne vil vise – skjer hele tiden på internett, men det er ikke så veldig ofte hackere lykkes med angrep på nettsteder på størrelse med Baidu og Twitter. Det har imidlertid forekommet flere slike angrep i løpet av 2009.

Les om:

Sikkerhet