Tysk militærkontrakt til Vmetro

Tysk militærkontrakt til Vmetro

Vmetro skal forsyne det tyske militæret med sanntidsdata fra det ubemannede overvåkingsflyet Euro Hawk.

Vmetros tyske datterselskap Vsystems Electronic har signert en kontrakt med EADS Deutschland til en verdi av over 2 millioner euro, drøyt 15 millioner kroner.

Kontrakten innebærer levering av et integrert system for opptak av data i sanntid, basert på Vmetros produktportefølje av data recordere. Leveransen er forventet å skje i løpet av 2007 og 2008 og løsningen vil inngå i Euro Hawk-programmet, skriver selskapet i en børsmelding.

- Vi skal levere et kundetilpasset opptakssystem som er skreddersydd i henhold til EADS` krevende prosjektkriterier, sier Stephan Troesch, daglig leder i Vsystems Electronic.

LES OGSÅ: Vmetro kjøper amerikansk selskap

På bakgrunn av deltakelsen i den siste tidens konflikter ønsker de militære styrkene i Tyskland å styrke tilgangen på informasjon i nær sanntid knyttet til etterretning, overvåking og rekognosering. Informasjonen skal støtte beslutningstakere i arbeidet med å håndtere kriser, unngå konflikter og ledelse av styrker.

EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) og Northrop Grumman utvikler i den forbindelse et skreddersydd system for å møte Tysklands spesifikke behov.

Euro Hawk er basert på Global Hawk, et ubemannet fly utviklet av Northrop Grumman som kan fly i stor høyde over lange distanser. Systemet skal erstatte den aldrende flåten av Breguet Atlantic fly som har vært i tjeneste siden 1972. Euro Hawk skal utstyres med SIGINT-systemet fra EADS, et ledende system for å fange opp radar- (ELINT) og kommunikasjonssignaler (COMINT). EADS skal også levere bakkestasjonene som skal motta og analysere data fra Euro Hawk, som en del av et integrert system.

- Kontrakten viser at Vmetro har en ledende rolle som leverandør av løsninger til krevende applikasjoner, sier Christian Jebsen, administrerende direktør i Vmetro, i børsmeldingen.

Sikkerhet