Tyske myndigheter mistenkt for spion-trojaner

Tyske myndigheter mistenkt for spion-trojaner

Piratpartiet Tyskland har publisert informasjon om at myndighetene har installert spion-trojanere på folks datamaskiner. Det likte ikke myndighetene.

Ifølge FR-Online raidet myndighetene i den tyske delstaten Bayern tidligere denne uken hjemmet til talspersonen for Piratpartiet Tyskland og beslagla en server fra et annet medlem av partiet.

Målet var å finne identiteten til en varsler som har lekket informasjon om myndighetenes utvikling og planting av en spion-trojan. Piratpartiet hevder at varslerens identitet er sikret fordi serveren som ble beslaglagt er sterkt kryptert.

Avlytter Skype-samtaler

Trojaneren som de bayerske myndighetene har brukt er laget for å avlytte samtaler via den populære ip-telefonitjenesten Skype, samt å samle inn informasjon om Skype-klienten. Trojaneren blir installert via e-post, som mange vanlige virus, eller av politiet mens de er ute i felten. Vi vet ikke hvor mange datamaskiner som har blitt infisert av spion-trojaneren, eller om disse trojanerne er i operasjon for øyeblikket.

Bryter egen grunnlov?

Lederen for den bayerske avdelingen av Piratpartiet Tyskland skriver på partiets hjemmesider at "En modig person lekker dokumenter til Piratpartiet for å informere allmennheten om en av bayerske myndigheters prosedyrer, som med stor sannsynlighet bryter med grunnloven. Nå blir denne personen jaget som en kriminell. Private rom blir raidet, servere blir beslaglagt."

I forrige uke advarte tyske myndigheter mot å bruke Google Chrome blant annet på grunn av Googles stadig økende mengder av personlige data.

Les om:

Sikkerhet