UFO-hacker må til i USA

UFO-hacker må til i USA

En britisk hacker var på utkikk etter UFO-bevis. Nå risikerer han 60 år i fengsel etter innbrudd i 97 militære datamaskiner.

Gary McKinnon fikk i går avvist en anket forespørsel om utlevering til USA. McKinnon, for tiden løslatt mot kausjon, tapte saken i Londons High Court, men står fritt til til å anke saken inn for Overhuset i det britiske parlamentet.

Briten skal ha slettet data og innhentet informasjon fra 97 ulike datamaskiner tilhørende det amerikanske militæret og romfartsorganisasjonen NASA. Han står tiltalt for en domstol i delstaten Virginia. Forholdet han er tiltalt for har en strafferamme på 60 års fengsel.

Guantanamo-status

Amerikanerne krever briten utlevert til USA. Hans advokat har kjempet imot, under henvisning til at hans klient på dette grunnlaget kan klassifiseres som "fiendtlig motstander" (enemy combatant). Dette er den omstridte betegnelsen amerikanske myndigheter benytter på de terrormistenkte fangene på Guantanamo-basen.

Den britiske innenrikministeren godtok kravet om utlevering, og derfor ble saken anket på ny. McKinnock vedgår datainnbruddene, men hevder at de ikke fikk alvorlige konsekvenser. Amerikanske myndigheter, derimot, anslår at innbruddene har en kostnad på 700 000 dollar og hevder at flere svært viktige datamaskiner ble rammet.

McKinnon gjorde sine datainnbrudd når ingen var på kontorene, ved hjelp av et program kalt "RemotelyAnywhere". Men ved en anledning feilberegnet han tidssonene og ble oppdaget.

Les om:

Sikkerhet