Ungdom har 800 ulovlige musikkfiler

Ungdom har 800 ulovlige musikkfiler

Britiske tenåringer og studenter har i gjennomsnitt over 800 ulovlig kopierte musikkfiler på mp3-spilleren, viser undersøkelse.

En omfattende akademisk undersøkelse av unges eierskapsholdninger til musikk viser at det ligger i gjennomsnitt 842 ulovlige musikkfiler per mp3-spiller. Tallet gjelder mennesker i alderen 14 til 24 år, skriver Times Online.

Undersøkelsen, som er gjennomført av University of Hertfordshire, viser også at halvparten av respondentene gjerne deler musikken sin med andre. Den gjennomsnittlige musikkspilleren inneholder 1770 sanger, hvilket betyr at nesten halvparten er ulovlig kopiert. Tallet stiger til 61 prosent for ungdom i alderen 14 til 17 år.

Må tilrettelegge

96 prosent av respondentene mellom 18 og 24 år svarer at de har foretatt en eller annen form for piratkopiering. Fergal Sharkey i bransjeorganisasjonen British Music Rights tror den beste løsningen for å få unge til å kjøpe musikk i stedet for å kopiere den, er å tilrettelegge for enkle lovlige alternativer.

- Det positive er at 80 prosent svarte at de ville betalt for en lovlig abonnementsbasert tjeneste, sier han til Times Online.

Organisasjonen prøver nå å hjelpe plateselskapene med å få på plass nye musikkavtaler med internett-leverandørene, slik at en omfattende katalog med sanger blir tilgjengelig for en tilleggspris i bredbåndspakken.

Sikkerhet