Universal gjør opprør mot Itunes

Universal gjør opprør mot Itunes

De store plateselskapene er misfornøyde med Itunes, og kan lansere en egen musikktjeneste.

Universal Music Group er i samtaler med både Sony BMG Music og Warner Music Group om å starte en ny musikktjeneste etter langvarig misnøye med kontraktsvilkårene i Itunes, melder Business Week. Apple tar i dag en tredel av inntektene fra Itunes-salget og legger strenge restriksjoner på hvordan musikken kan markedsføres, blant annet ved å insistere på at alle sanger skal ha samme pris.

LES OGSÅ: Universal dropper Itunes?

Den nye tjenesten skal angivelig få navnet Total Music, og Universal håper samtidig å utvide kundegrunnlaget til også å omfatte brukere av Microsoft Zune og andre musikkspillere. Planen er også å få maskinvareprodusentene til å sponse et månedlig abonnement på tjenesten, så musikken i praksis blir gratis for forbrukerne.

Det er ikke klart hvordan den nye tjenesten vil forholde seg til DRM og kopisperrer. Universal startet en seks måneders prøveperiode med DRM-fri musikk i august, bortsett fra sangene som selges via Itunes.

Plateselskapene har også tidligere forsøkt å lansere egne musikktjenester, uten suksess. Sony annonserte nylig at de vil legge ned sin Connect Music Store i Europa og USA, og MTV vil skrinlegge sin musikktjeneste, til fordel for et samarbeid med RealNetworks.

Sikkerhet