Universal videoovervåking

Universal videoovervåking

AGENTURET: Exacqvision er en bred programvareplattform for digital og analog kameraovervåking og videostyring.

Plattformen gir et felles brukergrensesnitt for både små og store anlegg og kan håndtere så å si alle ip- og megapikselkameraer i tillegg til gammeldagse analoge kameraer.

Exacqvision kan også brukes til å lage videoveggløsninger til kontrollrom for overvåkingssystemer. Programvaren støtter både Windows og Linux på klientsiden og kan betjenes via Windows, Linux og Mac OS X på serversiden.

Exacqvision leveres enten som en skreddersydd løsning for nettverksvideo fra 1 til 64 ip-/megapiksel-kameraer, eller som hybridløsning med inntil 32 analoge og 64 digitale kameraer. Løsningen leveres i 19-tommers rackformat fra Exacqvision eller som minitower-modell fra Dell, og alle modellene leveres med RAID-kvalifiserte harddisker som sikrer minimalt med nedetid.

- Dette er et produkt vi tok inn i høst. Vi har mange highend-produkter fra før, men vi så at dette er et produkt som passer veldig godt inn i porteføljen vår som en løsning som kan gå ut til veldig mange, sier Thomas Murud Andersen i Vicon.

Modent marked

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Noe av det som gjør Exacqvision litt unikt er at det støtter omtrent alle komprimeringsteknologiene som finnes, som H264, MPEG4 og Motion JPEG, og at det støtter flere operativsystemer. Dessuten er løsningen oversatt til norsk, og den støtter oppfyller kravene til BKS-standarden for postkontor og banker.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Vi ser nå at markedet er veldig modent for ip-baserte løsninger, spesielt med tanke på at du kan oppnå høyere oppløsning og mye bedre kvalitet enn med de tradisjonelle løsningene. På så å si alle nye systemer som kjøpes nå, går kundene direkte for ip-kameraer. Med megapikselkameraene har salget eksplodert det siste året, og vi merker veldig godt at så å si ingen spør etter analog teknologi lenger.

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Blant annet Mirasys fra Finland og Milestone fra Danmark er de viktigste konkurrerende produktene.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Markedsføringen skjer gjennom direktereklame og på web. Vi ringer kundene, avtaler møter, reiser ut og presenterer. I tillegg kjører vi en demoportal på våre systemer, der man kan logge seg inn og se systemet online.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Forhandlerne vi har i dag er alt fra systemintegratører og større installatørkjeder til små installatører. De fleste dekker alle vertikaler, og de fleste løsningene er fleksible og kan dekke flere områder.

Butikk, skole og industri

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Generelt er det mye butikkovervåking, men et område som har blitt stort i det siste er skoleovervåking. Ellers er det mye industri, næringsbygg generelt og prosessovervåking, der det gjerne er snakk om å følge med på selve produksjonen.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Så mye som mulig, men vi har ikke satt noen konkrete mål på det. Exaqcvision er volumproduktet vårt og der vi ser det meste av businessen kommer fra. I tillegg til kameraer og annet utstyr er det denne videostyringsplattformen som treffer mest kunder. Så vi sikter ganske høyt med det.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Når det gjelder marginer og forhandlerrabatter er det litt avhengig av hva hver enkelt forhandler tar ut av utstyr fra oss i året. Da ser vi ikke bare på Exacqvision, men på totalt kjøp av utstyr. Ellers kjører vi gratis produktopplæring, enten i form av at de inviteres til oss eller ved at vi reiser ut til ulike byer og besøker flere forhandlere for opplæring.

Les om:

Sikkerhet