Universitet lekket personnummer

Universitet lekket personnummer

Ny personnummerlekkasje hos UiO, og opplysningene har blitt lastet ned til en server i Asia.

207 personnumre er på avveie etter en glipp ved Universitetet i Oslo (UiO).

Personnumrene tilhører studenter som har søkt om bokskap hos Det teologiske fakultet (TF), og kom på avveie etter endringer i datasystemet, melder studentavisen Universitas.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) forteller at opplysningene har blitt lastet ned av en server i Asia mens de har ligget ute.

Kan ende med bøter

Datatilsynet er ikke nådige i sin kritikk av UiO. Dette er langt fra første gang personnummer lekker fra universitetet.

- Det begynner å bli mange lignende saker fra UiO, og dersom gjentakelsene og alvorlighetsgraden er stor nok, har vi muligheten for å komme med bøter. Det er alvorlig at informasjonen har lekket igjen, men vi må ha en grundig gjennomgang av denne saken før vi kan ta stilling til eventuelle sanksjoner, sier informasjonsdirektør Ove Skåra til Universitas.

Beklager

USIT presiserer at ansvaret for denne glippen ligger hos TF, og forteller at de ikke kjenner til systemet som forårsaket glippen.

- UiO har strenge krav for lagring av personnumre, men TF har aldri fått sitt system godkjent av oss, sier it-direktør Lars Oftedal.

Fakultetsdirektør hos TF, Dag Myhre-Nielsen, legger seg flat og beklager glippen.

- Vi har nå gjennomført sikkerhets- og skadesjekk, og straks etter at feilen ble oppdager ble alt lukket ned og fjernet. Vi lover at dette ikke skal gjenta seg, sier han til avisen.

Les om:

Sikkerhet