Unngå å bli hacket over trådløsnett

Unngå å bli hacket over trådløsnett

HTTPS Everywhere er et Firefoxtillegg som tar rotta på Firesheep, slik at du kan surfe trygt på trådløsnett.

Gårsdagens nyhet om Firefoxtillegget Firesheep, som gjør det mulig å skanne trådløse nettverk og få tilgang til andre personers nettsider på en lang rekke populære tjenester, har gått som ild i tørt gress. Bare siden vi skrev om saken i går, har Firesheep blitt lastet ned ytterligere over hundre tusen ganger, og totalt er innstikksmodulen nå lastet ned nesten 260 tusen ganger siden den ble publisert på søndag.

Sikker HTTPS, overalt

For å beskytte deg mot at uvedkommende får tilgang til dine sider, bør du laste ned innstikksmodulen HTTPS Everywhere. Dette er et Firefoxtillegg som krypterer din kommunikasjon med en lang rekke store nettsteder, se lista over hvilke steder som støttes lenger ned i denne artikkelen.

LES OGSÅ:

Firefoxtillegg kaprer Facebook og Twitter

Mange sider på nettet byr på noe begrenset støtte for kryptering via HTTPS, men kan være vanskelig å bruke. For eksempel faller en del nettsider tilbake til ukryptert HTTP som standard, eller krypterte nettsider kan fylles med lenker som peker tilbake til den ukrypterte versjonen av nettstedet, skriver Electronic Frontier Foundation, som i samarbeid med The Tor Project har utviklet HTTPS Everywhere.

Vær med og bidra

HTTPS Everywhere fikser disse problemene ved å omskrive alle forespørsler til disse nettstedene til HTTPS. Legg merke til at Firefoxtillegget HTTPS Everywhere bare kan beskytte deg på nettsteder som er inkludert i HTTPS Everywheres koderegler, og som støtter HTTPS. Hvis nettsteder du bruker ikke støtter HTTPS, kan du be nettstedadministratoren om å tilføye støtte for HTTPS. Dersom HTTPS Everywhere ikke har inkluderte regler for et nettsted du bruker, kan du lære hvordan du lager slike regler selv, eller tipse Electronic Frontier Foundation, oppfordrer utvikleren.

LES OGSÅ:

Finn Facebook-spionene

Her er en liste over nettsteder HTTPS Everywhere støtter:

Google Search

Wikipedia

Twitter

Facebook

Mesteparten av Amazon

GMX

Wordpress.com blogs

The New York Times

The Washington Post

Paypal

EFF

Tor

Ixquick

LES OGSÅ:

Bruk mobilen som trådløst nettverk

Listen er ikke fullstendig, mange andre nettsteder støttes også, opplyser Electronic Frontier Foundation på sine nettsider, som selvsagt støtter HTTPS.

Les om:

Sikkerhet